Tri zabavljačke skupine iz Zadra sinoć su svirkom od 21 sati zabavljale Virane i virske goste na tradicionalnoj Virskoj noći

VIRSKA NOĆ. Koja ove godine nije bila poput prijašnjih. Vesela društva svirača bila su na tri različita mjesta duž Šetnice Jadro, uz virski Muja i na terasi restorana Kotarina, kako bi se izbjegla masovnija okupljanja ljudi, a oko 22 i 30 sati priređen je i tradicionalni spektakularni vatromet. Među zabavljačima bio je omiljeni Bepo Matešić, koji se nakon duže stanke i oporavka zbog zdravstvenih tegoba vratio na Vir.

- Evo me opet na otoku nakon godinu dana. Vir je zakon, njanka New York - raspoložen je bio vječni Bepo. Virska noć obilježava se 13. kolovoza kao jedan od najvažnijih datuma u prošlosti otoka. Prije 112 godina 89 virskih obitelji otkupilo je otok Vir (13. kolovoza 1908.) od Auguste, udovice Obradović (r. Bakmaz) te tako ostvarilo svoje slobodarske snove. U spomen na taj događaj, za sve Virane i prijatelje otoka organizira se tradicionalna i najveća otočna fešta.

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8      kamere



GRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA