FORZA FIUME. Roko Begonja i Tamara Čavrag od petka do nedjelje nastupaju u Rijeci na Međužupanijskom prvenstvu u sportskom ribolovu / štapom s obale / u kategoriji U-16

ROKO I TAMARA SPREMNI SU I NABRIJANI: VIRSKI UDIČARI ŽELE OSIGURATI NOVI NASTUP NA PRVENSTVU HRVATSKE

Mladi virski udičari Roko Begonja i Tamara Čavrag nastupit će na Međužupanijskom prvenstvu u udičarenju štapom s obale u kategoriji U-16, koje će se od petka do nedjelje tijekom dva natjecateljska dana održati u Rijeci na pozicijama Molo Longo i 3. maj. Roko i Tamara sutra će s predstavnicima virskog ŠRD-a otputovati prema najvećoj hrvatskoj luci i centru Kvarnera, ali ne samo kako bi podržali Coubertinovu sintagmu o važnosti nastupanja. Iskusniji, bolji, zreliji, čvršći i motiviraniji nego lani kada su osvojili momčadsko srebro u paru na Međužupanijskom prvenstvu te bili četvrti na Prvenstvu Hrvatske u Korčuli, Begonja i Čavrag žele napraviti koji korak više, a prvi korak je u Rijeci.

- Prije svega želimo napraviti rezultat kako bi imali predstavnike na Prvenstvu Hrvatske koje ove godine organiziramo na našem otoku. To nam je cilj i zadaća od koje ne bježimo - kaže predsjednica virskog ŠRD-a Elizabeta Fumić. Čavrag je prošle godine prvi put osjetila draži natjecanja na najvišoj razini u Korčuli. Tada joj je brončana medalja u paru s Rokom izmaknula za milimetar, pa je kao elitna županijska udičarka svrstana u drugu jakosnu skupinu riječkog Međužupanijskog prvenstva. Begonja je s druge strane lani bio trećerangirani udičar u Hrvatskoj u svojoj kategoriji, također i momčadski pobjednik Kupa Hrvatske te srebrni u paru s Čavrag na Međužupanijskom prvenstvu, odnosno sedmi u Korčuli na PH, što znači kako na riječko natjecanje dolazi kao jedan od najvećih favorita natjecanja. Uostalom, nekih dojučerašnjih favorita nema: Katarina Svetinović iz kaštelanske Nebojsije u međuvremenu je zakoračila u višu dobnu kategoriju, kao i reprezentativac Gregori Udovičić, pa će privlačkom udičaru u virskom dresu najviše prijetiti Vito Ferara iz tribunjske Pirke te Stipan Barišić i Ivan Pribilović iz biograjske Podlanice.

- Dodala bih i Marina Marketa iz trsteničkog Glavoča koji je također reprezentativac i jedan od favorita za medalje. No Roko i Tamara imaju iskustva i moći će odgovoriti na izazove natjecanja. Spremi su i nabrijani, jako se vesele natjecanju - dodaje Fumić. Begonja je svrstan u prvu jakosnu skupinu, odnosno za nositelja u sektoru, a određen je i za člana povjerenstva za pregled zone. Dvije godine od prvog sramežljivog nastupa na PH u Puli, kada je kao 16-plasirani s Međužupanijskog prvenstva u Zadru bio svrstan u četvrtu jakosnu skupinu, Roko će na Kvarneru imati pomalo glamurozan status, dok je Čavrag tiha natjecateljica koja svakomu od 48 udičara može poremetiti i zakomplicirati planove.

Trodnevni program Međužupanijskog prvenstva u Rijeci donosi pregled ribolovnih zona u petak od 17:30 sati te verifikaciju u večernjim satima, potom subotnje i nedjeljno natjecanje od jutarnjih 8 sati. Prvo vaganje i izrada plasmanskih lista na rasporedu su od 13:30 sati u subotu, dok je za nedjelju, nakon natjecanja i vaganja, od 15 sati predviđeno proglašenje pobjednika te podjela trofeja i medalja.

U RIJECI SE TRAŽI PUT DO VIRA

Nastup u Rijeci od iznimne je važnosti za virski ŠRD, jer se s Međužupanijskog natjecanja ostvaruju rezultati i osigurava plasman za Prvenstvo Hrvatske koje će se od 9. do 11. listopada održati na otoku Viru (kategorije U-16 i U-21). Prvi nastup na Prvenstvu Hrvatske za ŠRD Vir ostvario je Roko Begonja 2018. godine, dok su lani u Korčulu na PH otputovali Begonja i Tamara Čavrag kao srebrni par s Međužupanijskog prvenstva koje se održalo na Viru. Mladi Privlačanin u virskom udičarskom dresu osvojio je u Korčuli sedmo mjesto, što je individualno najveći doseg virskog udičarenja na PH-u, dok je u paru s Tamarom osvojio odlično četvrto mjesto. Prema vrednovanju sportskih rezultata ostvarenih tijekom 2019. godine, virski udičari Begonja, Čavrag i Leon Kastrati pripadaju eliti hrvatskog i županijskog udičarenja u kategoriji U-16. Roko je treći u Hrvatskoj i prvi u Zadarskoj županiji, dok je Leon šesti po županijskom rangu, a Tamara deveta.

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8      kamere



GRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA