Logo
Ispiši ovu stranicu

VIRANIN DR. SILVIO BAŠIĆ IZABRAN ZA DRŽAVNOG TAJNIKA U MINISTARSTVU ZDRAVSTVA

VIRANIN DR. SILVIO BAŠIĆ IZABRAN ZA DRŽAVNOG TAJNIKA U MINISTARSTVU ZDRAVSTVA

Vlada Republike Hrvatske sinoć je na zatvorenom dijelu sjednice razriješila i imenovala niz novih i potvrdila stare državne tajnike, a od 42 mjesta državnih tajnika jedno je pripalo uglednom liječniku i vrhunskom medicinskom znanstveniku, prof. dr. sc. Silviju Bašiću, dr. med.

Viranin dr. Bašić pročelnik je Zavoda za neurologiju u Kliničkoj bolnici Dubrava, a njegovim je imenovanjem otok Vir prvi put dobio državnog tajnika u Vladi RH, odnosno Ministarstvu zdravstva.

- Prvi sam Viranin izabran za državnog tajnika, ali se nadam kako neću biti posljednji - kratko nam je kazao dr. Bašić dan nakon imenovanja. Opširniji razgovor s virskim liječnikom objavit ćemo uskoro, nakon što se detaljnije upozna s novim poslom, obavezama i dužnostima. Dr. Bašić je diplomirao na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, magistrirao i doktorirao na Medicinskom fakultetu u Splitu, a na usavršavanjima je bio u Zürichu, Grenobleu, Seattleu i Lyonu. Pored dr. Bašića koji je Viranin, s otoka dolaze i dva pridružena državna tajnika, odnosno dvoje poznatih virskih vikendaša – Velimir Žunac u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije te Nataša Mikuš Žigman u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja.

Foto: Dr. Bašić (desno), snimio Slavko Midzor PIXSELL (izvor: ezadar)

Općina Vir,Point Sva prava pridržana | Copyright 2014.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA