Dan narcisa na Viru

PODIJELJENO 400 NARCISA I PRIKUPLJENO 13,100 KUNA
Promocija prevencije i ranog otkrivanja raka dojke povodom „Dana narcisa“
okupila je danas brojne Viranke i Virane na središnjem Trgu svetog Jure koji su svojim donacijama podržali ovu humanitarnu akciju. Tijekom dva sata trajanja akcije za Udrugu Europa Donna Hrvatska i Odjel onkologije Opće bolnice u Zadru prikupljeno je ukupno 13,1 tisuća kuna, od čega je 10 tisuća kuna iznosila donacija Općine Vir, dok je 3,1 tisuća kuna dobivena od građana kojima je podijeljeno 400 cvjetova narcisa, simbola borbe protiv raka dojke.
Od raka dojke u Hrvatskoj svaki mjesec umre 90 žena, a ovaj alarmantni podatak poticaj je organiziranja „Dana narcisa“ širom Hrvatske kako bi se educiralo žene o važnosti redovitih kliničkih, ultrazvučnih i mamografskih pregleda s ciljem što ranijeg otkrivanja raka dojke.
„Dan narcisa“ održao se na Viru 25. ožujka u jutarnjim satima već četvrtu godinu uzastopno, a podržali su ga djelatnici Općine Vir i svih općinskih poduzeća i ustanova uz organizaciju destinacijske menadžment kompanije „Vir turizam“. U prigodnom programu sve je posjetitelje ove humanitarne akcije pjesmom uveseljavao Ićo Sikirić s glazbenom pratnjom iz Bibinja i Zadra.

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8  bibliobus  vir naslovna8  kamereGRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo.fw info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA