Radove II. i III. faze vodovodnog i kanalizacijskog sustava otoka Vira na Starom putu i Miljkovici vodi Sanja Carević

DO USKRSA ĆE ULICA BITI ASFALTIRANA, A DO KRAJA TRAVNJA ZAVRŠITI RADOVI NA STAROM PUTU

Do kraja travnja završit će se svi radovi na Starom putu do ulice Miljkovica XI, a već do Uskrsa ulica na kojoj se trenutno izvode poslovi na spajanju objekata na vodovodnu i kanalizacijsku mrežu bit će asfaltirana – izvještava nas Luka Zubčić, diplomirani inženjer građevine i voditelj Odjela izgradnje općinske komunalne tvrtke „Vodovod Vir“. S dva dosad oformljena tima „Vodovod Vir“ trenutno je „okupirao“ ulicu od Miljkovice VI do Miljkovice X spajajući, na radost građana otoka, objekte na vodovodni i kanalizacijski sustav II. i III. faze. Već sutra, jedan tim prebacit će se u ulicu Kralja Tomislava kako bi se nastavili radovi na priključcima I. faze u naselju Centar, dok će drugi tim raditi na priključcima u Luci i Miljkovici. Vrlo skoro, napominje inženjer Zubčić, u pogon ide i treći tim s bagerom-rovokopačem i kamionom za koje je „Vodovod Vir“ izdvojio 575 tisuća kuna.

Samo na ovoj trasi za naselja II. i III. faze dosad je stiglo 276 zahtjeva građana za spajanje na vodovodnu i kanalizacijsku mrežu, pri čemu su već odrađena 62 priključka, a poslove na terenu vodi, nadgleda i prati voditeljica Odjela održavanja Sanja Carević, magistrica inženjerka građevinarstva koja se poduzeću „Vodovod Vir“ pridružila prije dvije godine. Tada je iz Kutine preselila na Vir u obiteljsku kuću u Žitnoj, a posao u struci ionako je bio ostvarenje sna. U njezin djelokrug rada spada održavanje crpnih stanica, izrada priključaka i organizacija očitanja vodomjera.

„Radim posao koji volim i koji sam oduvijek, još od malena, željela raditi. Imala sam interes prema tehničkim fakultetima, a građevina se pokazala kao najzanimljivija“, predstavlja se 26-godišnja Carević obilazeći teren na kojemu djelatnici „Vodovod Vira“ izvode priključke. Prethodno je zadarska „Vodoinstalacija“ postavila mrežu i zasunska okna na mjestima grananja vodovoda, pa će nakon odrađenog posla po rasporedu krenuti dalje – Miljkovica VI, VIII, X …

Svi ovi radovi nastavak su od siječnja započetog projekta u naseljima Radovanjica, Luka, Miljkovica i Prezida te od ranije započetih radova na izgradnji vodovodne i kanalizacijske mreže otoka Vira koja obuhvaća izgradnju obalnog kolektora od Radovanjice do kraja naselja Prezida s izgradnjom vodovodne i kanalizacijske mreže za navedena naselja. Obalni kolektor ključan je za cijeli sustav, jer će se sve ulice kroz naselja slijevati u njega i potom preko pumpnih stanica i podmorskog ispusta završavati u moru. Osim obalnog kolektora, općinsko poduzeće „Vodovod Vir“ kao naručitelj i zadarska „Vodoinstalacija“ kao izvođač radova, rade i 2,5 kilometara vodovodne te 2,5 kilometara kanalizacijske mreže kojom će biti obuhvaćeno 400 do 500 objekata s direktnom mogućnošću spajanja na mrežu.

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8  bibliobus  vir naslovna8  kamereGRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo.fw info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA