Evo tko će voditi razvojne projekte Općine Vir sadržane u Strategiji razvoja Vira do 2030. godine

NAČELNIK OPĆINE VIR KRISTIJAN KAPOVIĆ POTVRDIO ISKUSNE I STRUČNE TE POKLONIO POVJERENJE ENERGIČNIM I UPORNIM KADROVIMA

Kada se u ponedjeljak na radnom sastanku u Rektoratu Sveučilišta u Zadru nađu predstavnici Općine Vir i Sveučilišta, tema razgovora bit će izrada Strategije razvoja Vira do 2030. godine. Ovaj strateški dokument bit će temelj razvoja otoka Vira i Općine Vir, a operativni plan provodit će najuži tim suradnika načelnika Kristijana Kapovića. Upravo ovih dana tim Kapovićevih suradnika dobio je potvrdu i povjerenje za djelovanje naredne četiri godine, čime su potvrđeni iskusni i stručni te energični i uporni kadrovi.

Ako govorimo o općinskoj upravi, pročelnice svih upravnih odjela dobile su potvrdu za novi 4-godišnji mandat. Na čelu Upravnog odjela za opće, pravne poslove i lokalnu samoupravu tako ostaje diplomirana 39-godišnja pravnica Katarina Radović koja ima 10-godišnje iskustvo vođenja Odjela, a kao pravnica je u više slučajeva uspostavila pravnu praksu u Republici Hrvatskoj te se promovirala kao jedna od najboljih pravnika u lokalnoj samoupravi. Paola Žepina bit će i dalje na čelu Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i komunalno gospodarstvo. 37-godišnja Žepina ima 12 godina radnog iskustva, diplomirala je ekonomiju, a istaknula se na projektu legalizacije koji je praktički priveden kraju te na uvođenju komunalnog reda na otoku Viru.
Još jedan općinski odjel vodit će provjereni kadar: Upravni odjel za računovodstvo i proračun vodit će, kao i prethodne 24 godine, 59-godišnja diplomirana ekonomistica i pročelnica Ljiljana Vučetić. Na tom se mjestu Vučetić dokazala kao glavna koordinatorica lokalnih financija i svih dosadašnjih općinskih proračuna. 12 godina radnog iskustva ima 41-godišnja pročelnica Sanja Čulina, koja će kao diplomirana ekonomistica i dalje voditi Upravni odjel za lokalne poreze sa zadatkom provedbe skore porezne reforme, nakon što je godinama kontinuirano radila na ustroju naplate koju je dovela na današnju razinu veću od 90%.
Cijelom općinskom upravom i sustavom na mjestu pročelnice Ureda načelnika Općine Vir upravljat će 31-godišnja Kristina Perić, diplomirana ekonomistica i osoba od najvećeg Kapovićevog povjerenja.

Neke promjene dogodit će se unutar trgovačkih društava i ustanova kojima je osnivač Općina Vir. Tako na čelo komunalnog poduzeća „Vir održavanje“ dolazi Marino Radović, 27-godišnji magistar ekonomije, predavač i asistent na Odjelu ekonomije Sveučilišta u Zadru, i to kao lider pomlađenog tima stručnjaka; inženjera građevinarstva, elektrotehnike i hortikulture. Radović ima prethodno 4-godišnje iskustvo kao zamjenik direktora u istom komunalnom poduzeću pred kojim stoje zadaće rekonstrukcije glavnih prometnih pravca na otoku Viru, postavljanja rasvjete po svim virskim naseljima, uređenja i održavanja plaža, putova te uređenja i održavanja javnih i zelenih površina.

Dosadašnji direktor „Vir održavanja“ 65-godišnji Ante Marasović nastavlja djelovanje u sustavu kao direktor „Virskog komunalnog gospodarstva“ te kao glavni savjetnik općinskog komunalnog sustava. Jasno je i zašto: Marasović je najiskusniji kadar sustava sa 40 godina rada na odgovornim i rukovodećim mjestima.
Poduzeće „Vir zaštita“ preuzima Ante Orlić, 39-godišnji diplomirani kriminalist i upravni pravnik, sa šest godina iskustva kao viši stručni referent u Upravnom odjelu za opće, pravne poslove i lokalnu samoupravu. Njegov prethodnik, diplomirani kriminalist Antun Novoselović, po isteku ugovora izlazi iz sustava te će poslovnu budućnost potražiti u privatnom sektoru.

Svoj milenijski posao na gradnji vodovodne i kanalizacijske mreže otoka Vira nastavit će direktor poduzeća „Vodovod Vir“ Hrvoje Bašić, 42-godišnji diplomirani inženjer i magistar ekonomskih znanosti s 15-godišnjim radnim iskustvom na rukovodećim pozicijama. Zahvaljujući njegovom stručnom vođenju „Vodovod Vir“ prerastao je u tvrtku koja je u fazi realizacije jednog od najvažnijih infrastrukturnih projekta u Republici Hrvatskoj, odnosno izgradnje cjelokupnog sustava vodovoda i odvodnje-kanalizacije na području Vira, Nina, Vrsi i Privlake. Unutar ove četiri jedinice lokalne samouprave u sjeverozapadnom dijelu Zadarske županije živi oko 20 tisuća stalnih stanovnika, dok je broj onih privremenih peterostruko veći – približno 100 tisuća. Vrijednost cijelog projekta s već uloženih 375 milijuna kuna prelazi iznos od milijardu kuna, a svi će radovi na ovom velikom sustavu – obzirom da će sa 85% od iznosa biti financirani od EU – morati biti okončani do 2024. godine.

Dosadašnja pozicija direktora komunalnog poduzeća „Čisti otok“ potvrđena je i Željanu Kalcu, 44-godišnjem diplomiranom ekonomistu koji će se, slikovito kazano, svom silinom baciti na realizaciju velikog projekta izgradnje reciklažnog dvorišta i pretovarne stanice za otpad na otoku Viru. Kalac ima 15 godina iskustva na rukovodeći mjestima, pa će svoje iskustvo aktivno ponuditi i pri realizaciji regionalnog centra za preradu otpada u Biljanima kod Benkovca te na izgradnji i opremanju tvrtke „Čisti otok“ kako bi dosegnula komunalnu razinu opremljenosti i operativnosti da bi udovoljila svim potrebama građana otoka Vira.
S obzirom na vrijeme i obaveze koje iziskuje realizacija navedenih projekata poduzeća „Čisti otok“, Kalac je razriješen dužnosti direktora destinacijske kompanije „Vir turizam“, a na njegovo mjesto imenovat će se ranije spomenuta pročelnica Upravnog odjela načelnika, Kristina Perić. Riječ je o diplomiranoj ekonomistici turizma s 12-godišnjim iskustvom na rukovodećim poslovima u turizmu i ugostiteljstvu, pa je ovo imenovanje pokazatelj da bez obzira na poteškoće kroz koje je tvrtka godinama prolazila, načelnik Kapović još uvijek smatra kako je riječ o najjačoj razvojnoj polugi otoka Vira. Pred direktoricom Perić i „Vir turizmom“ nalaze se poslovi reorganizacije tvrtke i veliki investicijski ciklus; uređenje obalnog pojasa, plaže, šetnice, marina i hotel te upravno poslovni centar sa središnjim trgom.

Promjena će se dogoditi u Uredu Turističke zajednice Općine Vir: Šimu Vučetića koji je izgubio povjerenje predsjednika virskog TZ-a, odnosno načelnika Kapovića, vrlo vjerojatno će na mjestu direktora zamijeniti Marino Rukavina. Prvo će Ministarstvo turizma imenovati povjerenika koji će u suradnji s predsjednikom virskog TZ-a Kapovićem organizirati Skupštinu te kao kandidata predložiti Rukavinu, diplomiranog ekonomista s 12-godišnjim radnim iskustvom na rukovodećim mjestima u sustavu Općine Vir. Rukavina je radio kao pročelnik u Općini Vir te kao direktor i zamjenik direktora poduzeća „Vir turizam“. Njegov je cilj da u suradnji s Općinom Vir i „Vir turizmom“ kreira virski turistički proizvod do 2030. godine.

Na koncu, na dužnosti ravnateljice Dječjeg vrtića „Smješko“ ostaje 42-godišnja Jagoda Radović koja je diplomirala na Filozofskom fakultetu u Zadru, Odsjeku za predškolski odgoj. Radović u trećem uzastopnom mandatu uspješno vodi ustanovu od prvog dana i osnutka 2007. godine., a u prethodnim mandatima uspješno je realizirala veliki projekt izgradnje nove zgrade dječjeg vrtića te stručno i operativno vodila ovu odgojnu i obrazovnu instituciju. Projekt koji upravo priprema za realizaciju uvođenje je jasličke skupine djece od prve do treće godine života, na radost i zadovoljstvo brojnih roditelja koji su proteklih godina iskazivali veliku potrebu za tom vrtićkom uslugom.

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8  bibliobus  vir naslovna8  kamereGRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo.fw info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA