U Dječjem vrtiću Smješko nude novu besplatnu uslugu

UREĐEN PROSTOR ZA MJEŠOVITU JASLIČKU SKUPINU DJECE OD JEDNE DO TRI GODINE, USKORO RASPISIVANJE NATJEČAJA ZA UPIS DJECE

Na radost brojnih roditelja virskih mališana od jedne do tri godine, željno čekana jaslička skupina uskoro će biti formirana i dio ponude Dječjeg vrtića „Smješko“! Multimedijalni prostor jednog od najljepših vrtića Zadarske županije pregrađen je i uređen na oko 40 kvadrata te ispunjen igračkama ili pedagoškim pomagalima prilagođenim uzrastu do tri godine, pa će se s nove dvije odgojiteljice i višom medicinskom sestrom, kao i očekivanom skupinom od 12 do najviše 15 djece mješovite jasličke dobi, pridružiti starijim virskim Ribicama, Ježićima i Pčelicama. U samoj sobi jasličke skupine postoji kutak i stol za presvlačenje djece, a to su zadanosti novih pedagoških standarda za vrtiće. Ranije je prostor za mijenjanje pelena bio predviđen tamo gdje je to bilo moguće – u garderobi, kupatilu ili nekom drugom odvojenom prostoru.

„To su mala djeca i odgojiteljica ne može istovremeno presvlačiti jedno dijete i gledati iz neke susjedne prostorije gdje su sva druga. Sada je prostor za presvlačenje u samoj sobi s djecom, pa je odgojiteljicama puno lakše držati ih na oku. Čak imamo i eko-kante s posebnim biorazgradivim folijama koje se hermetički zatvaraju nakon što se upotrebe. Nemaju mirisa i poslije ih je moguće odlagati u obične kante“, kaže nam ravnateljica virskog vrtića Jagoda Radović.

Prostor je prozračan s puno svjetla, ispunjen nježnim bojama i s puno igračaka kako bi mališanima odvojenost od roditelja te boravak u vrtiću – bili što lakši i ljepši. Posao na rekonstrukciji i preuređenju sobe za jasličku skupinu djece radila je zadarska tvrtka „Referenca“, ističe ravnateljica Radović, i posao odradila vrhunski na obostrano zadovoljstvo.

„Jako sam zadovoljna. Zaista je prijatan osjećaj boraviti u ovom lijepom prostoru“, još kaže. Ono što slijedi je raspisivanje natječaja za upis djece jasličke dobi u Dječji vrtić „Smješko“ zajedno s natječajem za upis starije djece u novu pedagošku godinu, kao i natječaj za dvije nove odgojiteljice te višu medicinsku sestru. Ona bi na usluzi bila svim skupinama unutar vrtića, a to podrazumijeva prehranu, zdravstveni odgoj i boravak u vrtiću. Zajedno s odgojiteljicama viša medicinska sestra sudjelovat će u radionicama, igrama i drugim aktivnostima s ciljem razvijanja odnosa prema higijeni i zdravlju. I ova jaslička usluga Dječjeg vrtića „Smješko“, kao i sve druge, bit će potpuno besplatna i dostupna svima.

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8  bibliobus  vir naslovna8  kamereGRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo.fw info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA