Nakon aglomeracije Nin-Vrsi-Privlaka, prema JASPERS-u ide i otok Vir

DO KOLOVOZA 2018. GODINE IDE I VIRSKA APLIKACIJA ZA SREDSTVA EUROPSKE UNIJE

S apliciranjem virske vodovodne i kanalizacijske mreže za sredstva EU situacija će nakon dobivenog zelenog svjetla za aglomeraciju Nin-Vrsi-Privlaka sada biti znatno lakša, jer JASPERS više neće procjenjivati tvrtku i njezinu sposobnost vođenja projekta, kao u slučaju Nina, Vrsi i Privlake, već samo priloženi projekt.
„Vir je praktički već ušao u tu procjenu, jer se još prije dvije godine govorilo o problematici rješavanja vodovoda i kanalizacije na području do Vira. U analizi je gledana cjelokupna situacija, pa se odlučilo kako će se raditi dva odvojena sustava, jedan za Nin, Vrsi i Privlaku, a drugi za Vir. Dakle, jedan korak smo već napravili, pa će biti puno lakše kada budemo spremni sa svom dokumentacijom“, kaže Hrvoje Bašić, direktor općinske vodovodne tvrtke „Vodovod Vir“ koja je nositelj oba projekta. A kada govorimo o dokumentaciji, evo gdje se dosad došlo: gotovi su idejni projekti vodovoda i kanalizacije za cijeli otok Vir, potom radna verzija glavnih projekata, a ured poduzeća „Vodovod Vir“ dobio je i geodetske elaborate nepotpunog izvlaštenja koji će, kaže direktor Bašić, doživjeti neke manje korekcije. Krajem rujna očekuje se početak rješavanja pravno-imovinskih situacija jer njihovim uspješnim ili bržim rješavanjem – prije će se aplicirati projekt.
„Tehničkih problema oko projekta više nemamo, samo problemi imovinske prirode“, objašnjava Bašić kako je pred budućom mrežom sa 107 kilometara vodovodnog i 113 kilometara kanalizacijskog cjevovoda te preostalih 13 crpnih stanica s uređajima podmorskih ispusta i uređajima za pročišćavanje – tek papirnata zapreka.

U LISTOPADU KREĆE IZVOĐENJE RADOVA U NASELJIMA LUKA I MILJKOVICA

Raspisan je natječaj za izgradnju vodovodne i kanalizacijske mreže za područje Luke i gornje Miljkovice kojim će dodatnih 500 objekata ući u sustav. Ponude će se otvarati ili čitati 16. kolovoza, nakon čega će u listopadu krenuti izvođenje radova. Dosad je na području naselja Centar, Radovanjica, Luka, Miljkovica i Prezida realizirano oko 1,3 tisuće priključaka za vodu i kanalizaciju.
Kroz zimski period općinsko poduzeće „Vodovod Vir“ pripremat će i tender dokumentaciju za sklapanje okvirnog sporazuma za cijelo naselje Prezide, a riječ je o velikom projektu čija se približna vrijednost kreće oko 40 milijuna kuna. U svim naseljima u kojima se izvode radovi na izgradnji vodovodne i kanalizacijske mreže dosad je uloženo je oko 125 milijuna kuna, dok će se ostala virska naselja, prema planu i zahtjevu iz EU, rješavati do 2024. godine s procijenjenim iznosom od 375 milijuna kuna bez PDV-a.

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8  bibliobus  vir naslovna8  kamereGRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo.fw info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA