Održana tradicionalna manifestacija „Večernjeg lista“ i „Poslovnog dnevnika“ uz podjelu nagrada najboljim hrvatskim turističkim destinacijama i restoranima

NAČELNIK KAPOVIĆ URUČIO NAGRADU HOTELSKOM RESTORANU IZ KARLOVCA, NA KONGRESU I BROJNI DRUGI PREDSTAVNICI OPĆINE VIR

Podjelom nagrada najboljim turističkim destinacijama i restoranima u Hrvatskoj počeo je uvodni jednodnevni program trećeg Hrvatskog turističkog kongresa 2017. u organizaciji „Večernjeg lista“ i „Poslovnog dnevnika“. Kneževa palača u Zadru bila je idealna scenografija za svečanost na kojoj je jednu od nagrada – za najbolji restoran hotelu „Korana-Srakovčić“ iz Karlovca – uručio načelnik Općine Vir Kristijan Kapović kao jedan od uzvanika kongresa i predstavnik jedinica lokalne samouprave Zadarske županije, dok su Varaždin i Zadar proglašeni najboljom kontinentalnom, odnosno jadranskom destinacijom. Glavne nagrade dobili su gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok i Grada Zadra Branko Dukić iz ruku ministra turizma Garija Cappellija, direktorice za Hrvatsku „Styria International“ Andreje Borošić i glavnog urednika „Večernjeg lista“ Dražen Klarića.

U kategorijama najbolji restorani nagrade su još dobili konoba „Dalmacija“ iz Trogira, konoba „Kalelarga“ iz Makarske i restoran „Waldinger“ iz Osijeka, a uručili su ih direktor Turističke zajednice Grada Zadra Ante Rados, direktorica Sektora za oglašavanje Hrvatske turističke zajednice Tina Jukić Tomljanović i direktorica marketinga „PBZ Card“ Irena Markolini. Nakon svečanog dijela turističkog kongresa i podjela tradicionalnih nagrada „Večernjakove“ Turističke patrole i restoranskih zvjezdica, svi uzvanici, gosti i elitni predstavnici hrvatskog turizma sudjelovali su na konferencijskoj manifestaciji tematski posvećenoj turističkoj industriji i srodnim djelatnostima.
Jesmo li s aktualnim turističkim podacima koji se polako ali sigurno približavaju brojci od 100 milijuna noćenja u Hrvatskoj dosegnuli kritičnu točku opterećenja i zasićenosti postojećih kapaciteta, što sve treba napraviti kako bi podignuli kvalitetu turističke usluge, treba li turistički rasteretiti prostor jadranske obale ili kako bi trebao izgledati turizam budućnosti? – na ova i slična pitanja pokušali su odgovoriti sudionici okruglog stola na Hrvatskom turističkom kongresu: ministar Cappelli, predsjednik Nadzornog odbora „Sunce“ koncerna i hotelijer Jozo Andabak, znanstveni suradnik Instituta za turizam Damir Krešić i predsjednik uprave „Atlasa“ Tomislav Varga.

Sudionici su iznosili stavove o usklađivanju porasta kapaciteta i turističkog prometa s održivim razvojem na lokalnoj razini te o doprinosu ICT sektora ciljevima Strategije razvoja turizma, kao što su povećanje investicija i turističke potrošnje koja je u neskladu s povećanim brojem noćenja i dolazaka. Ministar Cappelli istaknuo je kako bi svaki grad ili županija, ukoliko žele razvijati turizam na svom području te biti održivi i dugoročno konkurentni, moraju imati vlastitu razvojnu strategiju u kojoj će se okrenuti održivom razvoju, ali i modernim tehnologijama koje omogućuju još veću orijentiranost na svakog posjetitelja te otkrivaju njegove navike i želje. Prije samog okruglog stola o ovim temama kraće prezentacijsko predavanje održali su Krešić i Božo Skoko s Fakulteta političkih znanosti koji je predstavio sedam prednosti Hrvatske i sedam neiskorištenih turističkih potencijala za unaprjeđenje i opću prepoznatljivost opće destinacije Hrvatska.

Pored načelnika Kapovića, na Hrvatskom turističkom kongresu 2017. u Zadru bili su i zamjenik načelnika Općine Vir Antonio Vučetić, općinska vijećnica Nikolina Vučetić, direktorica destinacijske kompanije „Vir turizam“ Kristina Perić, direktor komunalnog poduzeća „Vir održavanje“ Marino Radović, pročelnica Upravnog odjela za opće, pravne poslove i lokalnu samoupravu Katarina Radović, voditelj turističke agencije poduzeća „Vir turizam“ Mate Čulina i destinacijska event menadžerica Nina Jovanović. Virski turizam predstavljen je i brošurama „Otok s dva lica“, a sudjelovanje većeg broja predstavnika virske jedinice lokalne samouprave bilo je u duhu općeg zaključka sudionika okruglog stola i predavača na konferencijskoj manifestaciji kako bi svi – vodeći ljudi lokalne samouprave te vijećnici gradskih i općinskih vijeća, pročelnici odjela te direktori gradskih i općinskih poduzeća i ustanova – trebali aktivno sudjelovati u osmišljavanju i kreiranju vlastitog turističkog proizvoda.

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8  bibliobus  vir naslovna8  kamereGRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo.fw info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA