ADVENT NA VIRU 2017.

Treće izdanje virske manifestacije nagrađene prestižnom „Simply the Best“ nagradom ponovno nudi obilje dobre zabave, obiteljskog okupljanja i blagdanskog šušura

BLAGDANSKA ČAROLIJA NA VIRU S KONCERTIMA ESTRADNIH ZVIJEZDA, DJEČJIM RADIONICAMA I SPEKTAKLOM DOČEKA NOVE GODINE

Virski Trg svetog Jure od 2. prosinca ponovno će biti središte šušura, blagdanskog ozračja i svečanosti kojima će se obilježiti adventsko razdoblje, blagdan Božića i Nova godina, a u prvim danima siječnja 2018. godine, na kraju programa, razveselit ćemo se i tradicionalnim klapskim koncertom u virskoj crkvi svetog Jurja. Kroz pet tjedana manifestacije „Advent na Viru 2017.“ te Božića na Viru i proslave Nove godine, Viranima i svim gostima otoka Općina Vir i destinacijska menadžment kompanija „Vir turizam“ ponudit će šest besplatnih koncerata sjajnih glazbenika, jedan klapski koncert, kao i dječji program s radionicama i dočekom Svete Luce i Svetog Nikole.

Naravno, nije to sve: virski mališani dočekat će i Djeda Mraza koji će ih kao i svake godine darivati, dok će na središnjem virskom trgu sve će biti u znaku nadolazećeg blagdana. „Advent na Viru“ manifestacija je nagrađena uglednom nagradom „Simply the Best“ prestižnog turističkog časopisa „Way to Croatia“ i Udruge hrvatskih putničkih agencija, kao najbolje organizirani advent na jadranskoj obali u svojoj kategoriji. Njegovo drugo, prošlogodišnje izdanje daleko je nadmašilo i ono nagrađeno, a okupilo je na tijekom četiri tjedna adventa, blagdana Božića, na koncertima estradnih zvijezda i spektakularne proslave Nove godine više od 20 tisuća posjetitelja iz cijele Zadarske županije, Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Austrije, Njemačke, Češke, Slovačke i drugih europskih zemalja. Bio je to spektakl božićne čarolije i novogodišnje proslave nikad ranije viđen na otoku, diljem Zadarske županije i uz bok najbolje organiziranim adventskim manifestacijama u Hrvatskoj. Ove godine, uvjereni su u destinacijskoj kompaniji „Vir turizam“, manifestacija „Advent na Viru“ bit će najbolja i najsadržajnija dosad.

Počet će 2. prosinca paljenjem prve adventske svijeće i koncertom grupe „Magazin“; druga adventska svijeća palit će se tjedan dana kasnije u subotu 9. prosinca, a svirat će grupa „Diktatori“, dugogodišnji prateći sastav poznatog splitskog glazbenika Marijana Bana. U sljedeću subotu 16. prosinca uz paljenje treće adventske svijeće očekuje nas i koncert Sanje, Marinka & Zeca, odnosno nekadašnjih članova „Novih fosila“ koji će svirati i pjevati najljepše pjesme tog nekad najpopularnijeg benda na prostorima bivše države. Posljednja adventska svijeća zapalit će se 23. prosinca, a na Trgu svetog Jure pjevat će Goran Karan, jedan od najslavnijih i najnagrađivanijih glazbenika posljednjih desetljeća u Hrvatskoj. Božićni koncert 25. prosinca odradit će popularni pjevač Dražen Zečić, dok će nas u Novu 2018. godinu uvesti grupa „Tempo“ s Virankom Lucijom Buškulić te splitski pjevač Giuliano. Za kraj prosinačkih i siječanjskih blagdana i praznika u virskoj crkvi svetog Jurja priredit će se tradicionalni koncert dalmatinskih klapa na kojemu će 3. siječnja uz virsku mješovitu klapu „Puntadura“ nastupiti i druge muške i ženske klape iz Zadarske županije i Dalmacije. Ni to nije sve: od početka manifestacije „Advent na Viru“ svakodnevno će na Trgu svetog Jure raditi štandovi s rukotvorinama, slatkišima, fritulama, toplim napicima i tradicionalnim dalmatinskim slasticama kako bi cijeli prosinac protekao u božićnom duhu i blagdanskoj čaroliji.

ADVENT NA VIRU / 2. prosinca – 24. prosinca /
2. prosinca: koncert grupa Magazin
6. prosinca: dolazak Svetog Nikole na Vir; dječji program
9. prosinca: koncert grupa Diktatori
13. prosinca: dolazak Svete Luce na Vir; dječji program
16. prosinca: koncert ex Novi fosili
20. prosinca: dolazak Djeda Mraza na Vir; podjela poklona za djecu
23. prosinca: koncert Goran Karan

BOŽIĆ NA VIRU / 25. prosinca /
25. prosinca: koncert Dražen Zečić

NOVA GODINA NA VIRU / 31. prosinca /
31. prosinca: koncert Giuliano i grupa Tempo

3. siječnja 2018: nastup klapa u crkvi svetog Jurja

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8  bibliobus  vir naslovna8  kamereGRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo.fw info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA