Veliko iznenađenje 2. prosinca za spektakl otvaranja „Adventa na Viru“

PRVI PUT NA OTOKU VIRU I JEDINO U ZADARSKOJ ŽUPANIJI: U SUBOTU SE OTVARA ZIMSKO KLIZALIŠTE!
Prvi put u povijesti na otoku Viru bit će postavljeno zimsko klizalište! Svečanost otvorenja bit će u subotu 2. prosinca zajedno sa spektaklom otvorenja „Adventa na Viru 2017.“ na Trgu svetog Jure, i to uz najpopularnijeg i omiljenog zadarskog voditelja Igora Jelenića Tota, koncertom legendarnog splitskog pop sastava „Magazin“ te s paljenjem prve adventske svijeće i puštanjem lampiona. Na taj će način u subotu u 18 sati započeti ovogodišnja petotjedna manifestacija „Advent na Viru“, ili treće izdanje adventsko-novogodišnjeg eventa na otoku Viru koji je prije dvije godine nagrađen „Simply the Best“ prestižnom nagradom. Ponudit će u sva četiri tjedna prosinca zajedno s Božićem i dočekom Nove godine više od prošlogodišnjeg „Adventa na Viru“ koji je, nije neskromno kazati, pomaknuo granice i povećao standarde turističkih i blagdanskih manifestacija u Zadarskoj županiji.

„Željeli smo našim građanima pružiti ugodnu obiteljsku atmosferu tijekom adventskih tjedana te koncertne spektakle za Božić i Novu godinu, ali ćemo na oduševljenje svih prirediti i iznenađenje postavljanjem klizališta. Vjerujem kako će svi, ne samo Virani nego i drugi stanovnici susjednih mjesta, našeg Zadra i širom Zadarske županije, pronaći puno razloga za dolazak na otok“, kaže destinacijska event menadžerica „Vir turizma“ Nina Peroš. Općinska destinacijska kompanija „Vir turizam“ tako je ove godine za Vir napravila veliku stvar s obzirom da u Zadru nema klizališta te da će svi ljubitelji klizanja i zimskih radosti imati na otoku sadržaj kakvog nema u drugim mjestima, a ostala blagdanska ponuda na virskim adventskim kućicama, prije svega gastronomska, već je standardna za Vir: vrhunske fritule po domaćoj recepturi, kroštule, vafli, kuhano vino, vrući čaj, kobasice, pivo, kava i još puno drugih blagdanskih delicija.

KLIZALIŠTE NA 250 KVADRATA UNUTAR ŠATORA
Postavljanje klizališta unutar 250 kvadrata konstrukcije šatora na virskom boćalištu uz Muja počet će u utorak – izvještava nas event menadžerica Nina Peroš iz „Vir turizma“, a samo otvaranje bit će u subotu na dan otvorenja „Adventa na Viru“. Radove će izvesti tvrtka „Arctic“ iz Rijeke koja uz slogan „Nezaboravni trenuci inspirirani ledom“ nudi vrhunski užitak na ledu, a dosad je odradila više od stotinu projekata na području Hrvatske i regije, uključujući postavljanje klizališta u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Šibeniku, Puli te drugim gradovima i mjestima. U ostatku programa „Advent na Viru“ koji počinje u subotu od 18 sati mješovita virska klapa „Puntadura“ otpjevat će u uvodu dvije pjesme, slijedi paljenje prve adventske svijeće, koncert grupe „Magazin“ i puštanje lampiona. Zabava traje dok god ima dobre blagdanske volje.

EVO SVIH INFORMACIJA U VEZI RADA VIRSKOG KLIZALIŠTA
S današnjim danom počelo je podizanje šatorske konstrukcije na virskom boćalištu uz Muja unutar koje će se postaviti prvo virsko zimsko klizalište. Djelatnici riječke tvrtke „Artcic“, prve specijalizirane tvrtke u Hrvatskoj za postavljanje ledenih parkova i klizališta, već su do 13 sati postavili gotovo cijelu konstrukciju uz svesrdnu pomoć djelatnika „Vir održavanja“ čiji je bager izveo naizgled nemogući manevar unosa opreme i konstrukcijskih dijelova kroz mali ulaz u boćalište.

Iz destinacijskog općinskog poduzeća „Vir turizam“ koje organizira postavljanje prvog virskog klizališta, stižu i osnovne informacije u vezi rada klizališta: radno vrijeme bit će od 10 sati ujutro do večernjih 21 sati svakog dana; cijena korištenja klizališta s rentanjem klizaljki iznosit će 25 kuna za 45 minuta, a najvjerojatnije će se jednom ili dva puta tjedno organizirati škola klizanja. Bit će dostupno 80 pari klizaljki u svim veličinama od dječjih brojeva do broja 50, za djecu će biti i ponuđena i četiri pomagala, odnosno popularni „medo“. Klizalište je na 200 kvadrata unutar šatorske konstrukcije od 250 kvadrata, pa će se moći klizati u grupi do 60 osoba.

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8  bibliobus  vir naslovna8  kamereGRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo.fw info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA