»LJUBAČ« IZBACIO »BLUZERE« U DRAMATIČNOM POLUFINALU

B O Ć A N J E. Nakon tri godine virski Bluzeri ostali bez medalje i finala Kupa Zadarske županije. Pobijedila momčad Debeljaka koja ide na završnicu Kupa Hrvatske.

Boćari Vira nisu uspjeli ponoviti uspjehe s posljednja tri nastupa na finalu Kupa Zadarske županije: neočekivana dramatična završnica i poraz 4:5 od županijskog prvoligaša BK Ljubač, značilo je da su virski Bluzeri ispali u polufinalu – na milimetar i korak od četvrtog uzastopnog finala. Dva srebra (2016., 2018.) i jedan zlatni trijumf (2017.) ostat će tako najveći dometi u županijskom momčadskom Kupu za virske boćare, iako su na sinoćnjem Final Fouru u Debeljaku do desetak minuta prije kraja polufinalnog dvoboja gotovo s obje noge bili u finalu. No umjesto rutinskog plasmana u finale, par Darko Bašić i Božo Deša ispustio je pobjedu protiv Jure Mataka i Miše Marinkovića.

- Odigrali smo loše, a naši suparnici samo nešto manje loše. Preuzimam svu krivnju za poraz na sebe - kazao je Bašić čija tri uzastopna valjanja nisu Viranima donijela planirani punat ili dva na zogu. Imali su ga Matak i Marinković sa samo jednom boćom za igru te s tri na zogu, ali su Bašić i Deša imali čak četiri boće za finale. Deša prvim valjanjem nije uspio osvojiti punat ili ga osigurati eventualnim Bašićevim izbijanjem, jer mu je boća završila izvan igre, pa je virski El Presidente morao valjanjima tražiti najbliži put do bulina. Nije uspio.

- Nisam razočaran, iako smo ovu pobjedu imali u rukama. Istina je također da s ovakvom igrom nismo ni zaslužili finale - dodao je. Je li Bašić mogao izbijanjima riješiti susret?

- Ne bih rekao. Oni su imali tri boće oko bulina, ali su bile dovoljno udaljene da se dobrim valjanjem osvoji punat. Nismo uspjeli - zaključio je Bašić. Susret je zapravo prelomljen kod vodstva virskog para 9:3, kada se očekivalo kako će Bluzeri rutinski okončati susret u paru te nakon prethodne pobjede Antonija Bilosnića (23:20 protiv Ivanka Komadine) i Ante Nemarića (21:16 protiv Josipa Ivanca) u krugu, riješiti pitanje finala. U pojedincu je Igor Vučetić u tim trenucima smanjio zaostatak od 4:9 na obećavajućih 8:9, ali je to bio posljednji cvrkut boćara s Torova. Njegov suparnik Šime Dušević otišao je na 12:8, pa ni tračak nove nade (Gula smanjio na 10:12) nije bio dovoljan za pobjedu. Vučetić je potpisao poraz (10:13), a Bašić i Deša ušli u dramatičnu završnicu bez ispaljenog metka (9:4, 9:8, 9:10). U pretposljednjoj ruci Ljubač je čak imao prigodu napraviti totalnu štetu virskom paru, pa čak i riješiti pitanje pobjednika, ali su Matak i Marinković promašili tri izbijanja i jedno valjanje. I onda je trebala uslijediti kazna u trenutku valjanja za Virane s četiri boće u igri.

- Ne znam ni sam što nam se dogodilo. Morali smo dobiti - neutješan je bio Deša, baš kao i Bilosnić koji se već zagrijavao za finalni susret.

- Ne mogu vjerovati. Imali smo 4:0 u susretu i svi smo vjerovali kako će par pobijediti. Šokantan poraz - zaključio je Zračni Zemuničanin. U drugom polufinalnom susretu domaći Debeljak pobijedio je dvostruke županijske pobjednike Kupa, Ojkače iz Lišana Ostrovičkih rezultatom 7:2, a potom je Žuta podmornica iz Debeljaka u finalu istim rezultatom savladala Ljubač. Završnica Kupa Hrvatske odigrat će se 29. lipnja u Benkovcu.

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8  bibliobus  vir naslovna8  kamereGRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo.fw info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA