DO POČETKA LJETNE SEZONE JOŠ ĆE SE IZVRŠTI SPAJANJE U MILJKOVICI, A POTOM ĆE SE DO OŽUJKA 2020. DOVRŠITI RADOVI NA PRVOM DIJELU III. FAZE

V O D O V O D & K A N A L I Z A C I J A. Brojka spojenih objekata i izvedenih priključaka na vodovodnu i kanalizacijsku mrežu na otoku trenutno iznosi 2.324 (priključci) i 1.181 (objekti).

Radovima na Starom putu na objektu koji se spaja na vodovodnu i kanalizacijsku mrežu I. faze te na objektu u Prezidi XLVIII – na obalni kolektor u sklopu II. faze – virsko komunalno poduzeće Vodovod Vir ušlo je u završnu fazu izgradnje sustava vode i odvodnje za prvu polovicu 2019. godine. Do okončanja tih poslova, odnosno do početka ljetne sezone, odradit će se još priključci u Miljkovici XII i XIV čime će brojka priključenih objekata na vodovodnu i kanalizacijsku mrežu biti veća od 2.324, koliko ih je dosad spojeno na mrežu.

- Imamo još 30 objekata za spajanje na kanalizacijsku mrežu u II. fazi, dok ćemo objekte u Miljkovici izvesti u narednih nekoliko dana - kaže inženjer Luka Zubčić, voditelj Odjela izgradnje u virskom komunalnom poduzeću. Brojka od 2.324 izvedenih priključaka znači kako se dosad na virsku vodovodnu i kanalizacijsku mrežu priključilo 1.181 objekata, odnosno 1.167 priključaka (597 objekata) u I. fazi, 1.157 priključaka (568 objekata) u II. fazi te 16 objekata u III. fazi izgradnje cjelokupnog sustava. Prvi dio III. faze izvodi se od Miljkovice XII do Prezide IV – s planom realizacije radova do ožujka 2020. godine – nakon čega slijede radovi drugog dijela III. faze koji uključuju objekte od Prezide VI do Prezide XVI i Prezide XXII, potom Stari put od Prezide VI do križanja s Virskim putom ili cestom D-306. U ovom je planu također uključeno spajanje objekata od Miljkovice XIII do Miljkovice XIX.

- Radovi će i u ovoj fazi trajati oko godinu dana, pa pretpostavljam kako ćemo ih okončati do ožujka 2021. godine - napominje inženjer Zubčić. Kako bi radovi tekli nesmetano i po planu, poduzeće Vodovod Vir zaposlilo je inženjerku građevine Suzanu Govorčin koja će kao voditeljica Odjela održavanja zamijeniti dosadašnju voditeljicu Sandru Budiju. Voditeljica Budija trenutno koristi godišnji odmor, ali će potom na porodiljni dopust. Govorčin je iskusna inženjerka koja je dosad radila u zadarskoj Odvodnji, a na posao u Vodovod Viru gleda kao na vrhunac dosadašnje profesionalne karijere.

- Vodovod Vir je iznimno organizirano poduzeće s jakom operativom i velikim projektima. Bit će pravi izazov i veliko zadovoljstvo sudjelovati u realizaciji tih programa - istaknula je inženjerka Govorčin.
Izgradnja III. faze vodovodne i kanalizacijske mreže u virskom naselju Prezida projekt je vrijednosti 42,9 milijuna kuna s izvođačem radova Vodoinstalacijom iz Zadra i nadzorom koji vrši zadarska Aniva-inženjering. Projekt III. faze uključuje podizanje ukupno 12,5 kilometara vodovoda i 11,5 kilometara kanalizacijskog cjevovoda koji obuhvaćaju oko 1.300 do 1.400 objekata.

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8  bibliobus  vir naslovna8  kamereGRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo.fw info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA