VEĆ SE PRIJAVILO DVOSTRUKO VIŠE TRIATLONACA NEGO PROŠLE GODINE: TRAŽE SE NOVI PRVACI HRVATSKE, A NAKON DVIJE GODINE VRAĆA SE PRVI POBJEDNIK JACOPO BUTTURINI

4. VIRSKI TRIATLON. U subotu i nedjelju otok Vir bit će sportsko borilište za najbolje hrvatske triatlonce na Prvenstvu Hrvatske u olimpijskom triatlonu te natjecanju u supersprint triatlonu, akvatlonu i uličnoj utrci za građane na 5 kilometara.

Plaža Jadro, šetnica od Jadra do naselja Prezida te biciklistička staza Virskog prstena, bit će 19. i 20. listopada sportsko borilište triatlonaca na 4. izdanju Virskog triatlona. Osim otvorenog karaktera natjecanja za triatlonce iz stranih zemalja, ove će godine Virski triatlon biti organiziran i kao pojedinačno Prvenstvo Hrvatske u muškoj i ženskoj konkurenciji u disciplini olimpijskog triatlona. Otok Vir će tako na izdisaju listopada ugostiti posljednje ovogodišnje triatlonsko natjecanje u sezoni, pa je i broj prijavljenih natjecatelja, četiri dana prije starta olimpijskog triatlona i drugih disciplina, dvostruko premašio prošlogodišnji broj sudionika. Medalje i trofeji, kao i naslovi prvaka Hrvatske, očito su bili dodatni mamac za lijepu virsku triatlonsku priču.

- Nadam se kako će ovogodišnji Virski triatlon biti najmasovniji dosad, jer je interes izniman. Praktički na Viru zatvaramo triatlonsku sezonu, a postoji i značajan sportski motiv jer ćemo dobiti nove prvake Hrvatske. Očekivano lijepo vrijeme ovog vikenda, također nam ide na ruku - kaže tehnički direktor natjecanja Ivan Pavić iz Triatlon kluba Split, koji se uz destinacijsku menadžment kompaniju Vir turizam i Hrvatski triatlon savez javlja kao organizator natjecanja. Brojka prijavljenih tako se već do srijede popela na 117 triatlonaca (prošle godine ukupno 63) u olimpijskom triatlonu, supersprint triatlonu i štafetnom izdanju iste discipline, potom mini akvatlonu te za uličnu utrku na 5 kilometara.

- Bit će ih sigurno još puno više, jer uvijek postoji određeni broj natjecatelja koji s prijavama kalkuliraju do samog kraja. Također smo dobili i neke prijave triatlonaca iz Austrije i Mađarske, no broj inozemnih natjecatelja sigurno neće biti velik zbog većeg broja utrka koje se trenutno organiziraju u susjednim zemljama. Nama je najbitnije da imamo jaka domaća imena, dobro organizirano natjecanje te da nas posluži lijepo vrijeme - dodaje Pavić, a pogled prema nebu čita se kao lijepo i sunčano vrijeme u vrijeme održavanja 4. Virskog triatlona.

Dosad je na tri triatlonska izdanja na otoku sudjelovalo gotovo 400 triatlonaca iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Italije i Švedske, s prvim izdanjem iz 2016. godine kao najmasovnijim dosad (169 triatlonaca). Kako se u subotu i nedjelju očekuje dolazak svih najboljih hrvatskih triatlonaca, mogu se predvidjeti slične brojke, a posebno raduje povratak na Vir prvaka Hrvatske, sjajnoga Jacopa Butturinija iz Triatlon kluba Zadar. Butturini je pobijedio na prvom triatlonu na Viru u disciplini sprint triatlona, potom je pauzirao dvije godine od triatlonskih natjecanja na otoku, a sada se vraća kao jedan od favorita. Prijavile su se i Sonja Škevin, vlasnica ženskog rekorda virskih utrka u olimpijskom triatlonu (2:16:26), te Zara Baković, dvostruka uzastopna pobjednica u disciplini supersprint triatlona, kao i neizostavni Dejan Patrčević, pobjednik nedavnog Splitskog olimpijskog triatlona i legenda hrvatskog triatlona. Sve je to razlog više da se subota i nedjelja uz kavu i druženje provedu na virskoj rivi u društvu najboljih hrvatskih triatlonaca.

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8  bibliobus  vir naslovna8  kamereGRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo.fw info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA