NAJVEĆA VIRSKA FEŠTA

Vatromet, koncert Domenice, Damira Kedže i Zsa Zsa te okupljanje brojnih prijatelja Vira na fešti kojom se slavi otkup otoka iz 1908. godine

NAJVEĆA VIRSKA FEŠTA

Više od 250 uzvanika, gostiju, poslovnih partnera i prijatelja otoka Vira ispunilo je sinoć terasu restorana Kotarina na svečanom domjenku povodom tradicionalne Virske noći. Dočekali su ih direktori, pročelnici i djelatnici općinskog i komunalnog sustava, a došli su i Virani svih adresa – iz Osijeka, Zagreba, Rijeke, Zadra ili Splita. Bio je to tek početak proslave 111-godišnjice otkupa otoka i podsjećanje na duh otvorenosti, prijateljstva i slobodarskih težnji začetih 1908. godine kada je 89 virskih obitelji steklo vlasništvo nad zemljom i otokom.

Ovo je bila 12. uzastopna proslava Virske noći u ambijentu koji se prepričava poput najljepših uspomena s otoka. Također tradicionalno, načelnik Općine Vir Kristijan Kapović u društvu s gradonačelnikom Grada Zagreba Milanom Bandićem obratio se posjetiteljima Virske noći s bine na kojoj su četiri sata sve Virane i virske goste zabavljali Domenica, Damir Kedžo i Zsa Zsa. Načelnik Kapović zahvalio se svima na dolasku i lijepoj atmosferi Virske noći, kao što je mlade pjevače predstavio kao one koji će u budućnosti obilježiti hrvatsku estradu. Gradonačelnik Bandić, koji je na otok došao u društvu počasnog građanina Vira, brigadira Miodraga Deme, na Virskoj noći sudjeluje od prvog njezinog izdanja, a poruku je uputio Viranima i stanovnicima glavnog grada Republike Hrvatske. Osim uživanja na Virskoj noći, gradonačelnik Bandić tako je svojim Zagrepčankama i Zagrepčanima poručio da se na otoku zadrže još dva tjedna, kako bi se vratili u ispeglani i uređeni Zagreb.

Nakon nastupa Domenice, Kedže i spektakularnog vatrometa koji je po običaju počeo točno u ponoć, na pozornicu se popela Zsa Zsa sa svojim bendom pa je zabava nastavljena do sitnijih noćnih sati. Program Virskog ljeta još niti iz daleka nije došao do vrhunca, jer već u subotu na virskoj rivi nastupit će Lidija Bašić (17. kolovoza), potom slijedi hrvatsko finale City Games (20. kolovoza), Virska terca (23. kolovoza), Đani Maršan i klapa Puntamika (24. kolovoza), Virska fešta i Dan Općine Vir uz nastup Tomislava Bralića i klape Intrade (29. kolovoza), grupa Magazin (31. kolovoza), Tonči Huljić & Madre Badessa (7. rujna) te za kraj Ivan Zak (14. rujna). Virsku noć kao i sve druge događaje na manifestaciji Virsko ljeto organizirala je destinacijska kompanija Vir turizam uz sudjelovanje virske Turističke zajednice te uz sponzorstvo Općine Vir.

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8  bibliobus  vir naslovna8  kamereGRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo.fw info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA