VIR JE STRAHOVITO NAPREDOVAO: PRIJE NIJE BILO NIČEGA, A SADA IMAMO JAVNU RASVJETU, CESTE TE VODOVOD I KANALIZACIJU

Slovak Peter Greppel iz Bratislave izgradio je kuću u Prezidi i uredio okoliš. Upravo se spaja na kanalizacijsku mrežu u Prezidi kako bi imao sve što mu treba, pa primjećuje:

VIR JE STRAHOVITO NAPREDOVAO: PRIJE NIJE BILO NIČEGA, A SADA IMAMO JAVNU RASVJETU, CESTE TE VODOVOD I KANALIZACIJU

Od 2004. godine kada je kupio djelomično izgrađeni objekt u Prezidi, Slovak Peter Greppel iz Bratislave pratio je razvoj virske infrastrukture i pomalo sređivao kuću za odmor. Uredio je njezinu okućnicu i okoliš, izgradio je do kraja te uz terasu podignuo bazen. Sada se spaja na kanalizacijsku mrežu, pa napokon može odahnuti i kazati kako ima – sve.

- Vir je strahovito napredovao u infrastrukturi otkad boravim na otoku. Prije nije bilo ničega, a sada imamo javnu rasvjetu, uređene ceste te vodu i kanalizaciju. Baš sam nedavno pričao sam s prijateljem o toj situaciji na Viru i obojica smo primijetili kako mnogi dijelovi Zadra još uvijek nemaju vodu i kanalizaciju, a cijeli će Vir vrlo brzo biti pokriven mrežom vodovoda i odvodnje - kaže Peter.

Nije Slovaku samo virska infrastruktura zapela za oko, jer došao je u vrijeme kada je gotovo i nije bilo. Mir i tišina razlog su zbog kojega gospodin Greppel sve češće boravi na otoku.

- Meni je sjajno na Viru. Na samom sam kraju naselja, pa ne osjetim gužvu čak ni usred ljetne sezone. Inače je u vrijeme moga dolaska na otoku postojao jedan dućan, sada ih ima jako puno što govori o tomu koliko je Vir napredovao. Ipak, najvažnije je da se Vir umrežava priključcima za vodu i kanalizaciju. Općina Vir je zaradila novac na legalizaciji objekata, ali je zato taj novac uložila u infrastrukturu. Napravila je dobar posao - primijetio je Slovak s virskom adresom.

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8  bibliobus  vir naslovna8  kamereGRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo.fw info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA