ODLIČNI VIRANI, SJAJNI BIOGRAJCI, BRILJANTAN UDOVIČIĆ IZ POREČA

MEĐUŽUPANIJSKO U-16. Prvog dana natjecanja virski udičar Begonja pobijedio je u sektoru (ukupno sedmo mjesto), dok je Čavrag kao druga u sektoru zauzela ukupno 14. mjesto. Sjajan nastup Pribilovića i Barišića iz Biograda, a briljantan reprezentativca Udovičića iz porečkog Zubaca.

Šampanjac se nakon prvog natjecateljskog dana na Međužupanijskom prvenstvu kategorije U-16 u ribolovu štapom s obale u virskom ŠRD-u još nije stavio na hlađenje, ali je predsjednica kluba Elizabeta Fumić za svaki slučaj provjerila ima li u škrinji dovoljno leda za hlađenje. Virski udičar Roko Begonja zauzeo je kao pobjednik svojega ribolovnog sektora sjajno sedmo mjesto prvog dana, dok je Tamara Čavrag, drugoplasirana u sektoru, ukupno bila na 14. mjestu.

- Dobro je, guramo po planu - kazala je Fumić, a zadovoljan je bio i Begonja koji je svojih osam ulovljenih riba težine 320 grama ravnomjerno rasporedio tijekom natjecateljskog jutra i prijepodneva. Ako uzmemo u obzir kako je čak petero mladih udičara ostalo bez ikakvog ulova, dok je gotovo polovica od 47 udičara bila na manje od četiri ulovljene ribe ukupne težine manje od 150 grama, rezultat koji su ostvarili Roko i Tamara dobiva makar koji gram više.

- Zadovoljan sam činjenicom da sam bio pobjednik sektora, a pogotovo trenutnim plasmanom među najboljih deset na natjecanju. Vidjet ćemo što će biti drugoga dana, ali optimist sam - svjedoči Roko svojemu odličnom izdanju na lovnoj poziciji rta Vrulja. Tamara je uhvatila pet riba ukupne težine 103 grama, što je bilo dovoljno za drugu poziciju u sektoru, ali je među svim drugoplasiranima od nje bio bolji samo Lovre Paleka iz zadarskog Zubaca.

- Nije me išlo u početku, ali sam u drugom dijelu natjecanja uspjela uhvatiti ribe. Nadam se boljem ulovu u nastavku - optimistična je virska natjecateljica, a najviše razloga za slavlje imao je Gregori Udovičić iz porečkog Zubaca, koji je s nevjerojatnih 40 ulovljenih riba težine 1.396 grama bio uvjerljivi pobjednik prvoga dana. Mladi je Porečanin prošle godine bio brončani na 27. Svjetskom prvenstvu u Portugalu u ribolovu štapom s obale, a svoj reprezentativni i zvjezdani status potvrdio je i na otoku. Iako se među njegovih 40 riba nije našao brancin od 665 grama kao u Portugalu, ukupni težinski ulov bio mu je dvostruko veći nego zajednički drugoplasiranog Domagoja Pribilovića iz biogradske Podlanice (19 riba, 782 grama) i trećeplasirane Kaštelanke Katarine Svetinović (11 riba, 569 grama). Udičarka Nebojsije iz Kaštel Kambelovca ujedno je imala najbolji primjerak (127 grama), dok su ostali pobjednici sektora i zasad najveći favoriti natjecanja: Teo Hajdaraj (Kantrida Rijeka), Vito Ferara (Pirka Tribunj), Filip Vlado Lunaček (Jadran Opatija), Marko Ružić (Galeb Raša), Eric Prajz (Galeb Raša), Stipan Barišić (Podlanica Biograd), Petar Pobar (Ičići) i Dario Šutić (Lovrata Krk). Biograđanima također treba stisnuti ruku, jer su Pribilović i Barišić prvoga dana bili među pobjednicima sektora s realnim izgledima da svoje dobre pozicije zadrže i nakon nedjeljnog ribolova na poziciji u Velikoj Slatini.

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8  bibliobus  vir naslovna8  kamereGRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo.fw info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA