SREBRNI ROKO I TAMARA ISPISALI SU VIRSKU UDIČARSKU POVIJEST! ZLATNI SU BILI PRIBILOVIĆI IZ BIOGRADA – ZA POTPUNI MOMČADSKI TRIJUMF UDIČARA IZ ZADARSKE ŽUPANIJE

VELIKI USPJEH. Roko Begonja i Tamara Čavrag osvojili su srebro na Međužupanijskom prvenstvu u ribolovu štapom s obale, zlato je pripalo Biograjcima Domagoju i Ivanu Pribiloviću, dok je u pojedinačnoj konkurenciji trijumfirao sjajni Gregori Udovičić iz Poreča.

Pet godina stvaranja virskog ŠRD-a stalo je u jedno nedjeljno poslijepodne čiji datum vrijedi zapamtiti: 29. rujna 2019. Tada su se mladi virski udičari Roko Begonja i Tamara Čavrag popeli na postolje za pobjednike na Međužupanijskom U-16 prvenstvu u ribolovu štapom s obale. Oko vrata su im blistale srebrne medalje u ekipnoj konkurenciji, u mislima su bili na skorom prvenstvu Hrvatske u Korčuli, a u rukama su držali pehar za ribolovnu povijest koju su ispisali tijekom dva natjecateljska dana.

- Osjećam se kao kada sam prvi put osvojio medalju. Predobar osjećaj - kazao je 14-godišnji Roko, mladi udičar iz Privlake u dresu virskog kluba. Godinu dana mlađa Tamara nije govorila puno, ali se na njezinom licu čitala čista sreća.
- Prekrasan osjećaj. Svi smo jako sretni - kazala je. Nada za velikim rezultatom rodila se već nakon prvog natjecateljskog dana kada su Roko i Tamara imali jednu pobjedu u sektoru i drugi najbolji rezultat među drugoplasiranima, odnosno ekipno drugo mjesto iza biogradske kombinacije Domagoj i Ivan Pribilović, a potvrda medalje stigla je dan kasnije u nedjelju. Ponovno su bili druga najbolja kombinacija na prvenstvu.
- Išli smo na sve ili ništa, na kraju je ispalo najbolje moguće. Bili smo dobri oba natjecateljska dana - dodaje Roko, dok Tamara ističe cool moment u cijeloj priči.
- Lovili smo smireno i ujednačeno tijekom oba dana - zaključila je.

Jedina kombinacija koja je bila uspješnija od virske bili su Pribilovići iz biogradske Podlanice. Rođaci Domagoj i Ivan bili su najbolji oba natjecateljska dana na prvenstvu, pa je zlato bez trunke sumnje završilo u pravim rukama.
- Dosta teško natjecanje s jakom konkurencijom, no uspjeli smo se dokazati u obje konkurencije. Rezultat smo napravili - govori Domagoj koji je osim zlata u paru s Ivanom, još osvojio brončanu medalju u pojedinačnoj konkurenciji. Kada se napravi pravi posao, tada sve izgleda ljepše, ali Ivanu je virsko natjecanje priraslo srcu bez obzira na uspješan nastup.
- Sve skupa je bilo jako lijepo s dobro organiziranim natjecanjem - kazao je Ivan, a Domagoj je otkrio tajnu uspjeha Biograjaca.

- Prije prvenstva smo obišli i provjerili teren. Vidjeli smo kako je nezgodan i težak za natjecanje, pa ne znam kako bi prošli da nismo doživjeli ambijent natjecateljskih pozicija - zaključio je Domagoj. Par iz biogradske Podlanice već je bio najbolji na Prvenstvu Hrvatske, ali je na Viru prvi put osvojio međužupanijski naslov. Brončanu medalju osvojili su Dario Šutić i Leon Bajčić iz Lovrate Krk, dok je Gregori Udovičić iz porečkog Zubaca trijumfirao u pojedinačnoj konkurenciji, pa je ukupno gledajući bio najistaknutije ime virskog natjecanja. Prvog dana natjecanja Gregori je imao glamurozan nastup kada je uhvatio 40 riba ukupne težine 1.396 grama, što je bio rekord cijelog natjecanja. U nedjelju je bio drugi iza Kaštelanke Katarine Svetinović, no sveukupno najbolji na Viru. Udovičić je svojemu zvjezdanom statusu pridodao još pokoju zvijezdu.

- Ribe je bilo dovoljno, ali na daljini. Rezultat mi je donijela činjenica da sam mogao baciti dosta daleko, što je presudilo prvog dana natjecanja. Tijekom drugog natjecateljskog dana ribe je bilo svugdje. Ako moram sažeti uspjeh na ključne elemente, rekao bih kako su za pobjedu presudili iskustvo, tehnika i dobra oprema - govori mladi hrvatski reprezentativac kojemu će uspjeh s Vira, kako kaže, biti dobar motiv za nadolazeće Prvenstvo Hrvatske i Svjetsko prvenstvo U-16 u Italiji sljedećeg tjedna.

- Ne znam kako će biti, ali odlazim s dobrim osjećajem ne samo zbog osvojenog naslova, već i zbog lijepog boravka na Viru. Prvi put sam bio na otoku i izgleda mi super - zaključio je Gregori napunjenih baterija za sljedeće izazove.

Međužupanijsko prvenstvo u ribolovu štapom s obale održano je od 27. do 29. rujna na otoku Viru na ribolovnim pozicijama kod rta Vrulja i uvali Velika Slatina, a ovaj udičarski event organizirao je Hrvatski savez za sportski ribolov na moru, dok je domaćin natjecanja bio ŠRD Vir. Opunomoćenik HSSRM-a bio je Nino Fabac, tajnica Saveza Tijana Juretić te glavni sudac Ante Šuto. Posao voditelja natjecanja odradio je tajnik ŠRD Vir Igor Marić, osoba za vezu bila je predsjednica virskog ŠRD-a Elizabeta Fumić, a službena liječnica Emilijana Dujela. Uspješno domaćinstvo U-16 prvenstva na Viru još su pomogli Općina Vir i općinska komunalna poduzeća Čisti otok, Vir održavanje i Vir turizam, ali oni bez kojih ništa ne bi funkcioniralo kako treba bili su: Vito Liverić, Filip Čepić, Ljubo Dovijanić, Jennifer Fumić, Nina Šoštar, Ivica Čepić te Nadir i Nejla Omerović.

- Svima im se zahvaljujem na pomoći na kopnu i moru, kao i svim našim simpatizerima i članovima. Ovo nam je bilo najzanimljivije i najdraže natjecanje s najvećim guštom na kraju zbog nastupa naših udičara. Lobirat ćemo da uvijek na Viru imamo natjecanje mladih. S njima je najljepše raditi - konačna je poruka voditelja natjecanja i tajnika virskog ŠRD-a Igora Marića.

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8  bibliobus  vir naslovna8  kamereGRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo.fw info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA