U DRAMATIČNOM FINALU BAŠIĆ JE POBIJEDIO SUIGRAČA BILOSNIĆA, BRONCA JE PRIPALA VUČETIĆU

ČUDESAN USPJEH. Virski boćari na završnici Kupa Zadarske županije u disciplini pojedinac osvojili sve medalje. Od osam boćara čak četiri su bila virski Bluzeri.

Darko Bašić sinoć je na zogovima virskog boćališta uz Muja ispisao nove stranice virske boćarske povijesti: pobjedom u finalu Kupa Zadarske županije u disciplini pojedinac osvojio je svoj treći naslov prvaka u disciplini (2016., 2017. i 2019.) i tako se na listi najvećih pridružio suigraču Igoru Vučetiću (2014., 2015. i 2018.). Posljednjih šest godina Bašić i Vučetić drugim su boćarima ostavljali samo mrvice s postolja, a ovaj je uspjeh virskog boćanja dodatno ukrašen činjenicom kako su sva tri prva mjesta pripala upravo virskim boćarima. To je čudesan uspjeh, rezultat koji još nitko nikad nije postigao! U dramatičnom finalu Bašić je s 9:8 pobijedio suigrača Antonija Bilosnića, dok je trostruki šampion Vučetić svojoj kolekciji zlata sinoć pridodao i drugu brončanu medalju sa županijskih završnica u pojedincu. Bilosniću je ovo bilo drugo županijsko srebro.

- Napravili smo sjajan rezultat, jer nitko nikad nije osvojio sve tri medalje na natjecanju - kaže trostruki šampion Bašić. Dodao je kako je ovogodišnje natjecanje donijelo i mnoštvo uzbuđenja, zanimljivih okršaja i dramatičnih momenata.
- Prije svega to je bio turnir na kojemu se igralo i gledalo lijepo boćanje. U finalu smo Bilosnić i ja ponovili situaciju iz ranijeg susreta u grupi, čak je i rezultat bio isti – objašnjava Bašić kako je kod vodstva 9:8 gađanjem bulina zaključio finalnu priču.

Virski je boćar do svojega trećeg zlata u pojedincu došao furiozno s osam čistih pobjeda: prvo protiv Marka Anića (13:0), potom protiv Šime Anića (10:4) i Duška Lakića (13:2) te Bilosnića (9:8) i Franka Peričića (13:0), potom je u četvrtfinalu Viranin pobijedio Luku Šikića (13:5), u polufinalu Vučetića (13:1) i finalu ponovno klupskog suigrača Bilosnića (9:8). Vučetić je s druge strane pobijedio Josu Šimičevića u četvrtfinalu (11:6), dok je Bilosnić iz natjecanja izbacio klupskog suigrača Antu Nemarića (13:5). U polufinalu je Zračni Zemuničanin bio bolji od Ante Kolčega (13:0), dok je Vučetić izgubio od Bašića, ali je u borbi za brončanu medalju nadigrao Kolčega (13:2). Ukupno su se među osam najboljih u pojedincu našla čak četiri virska boćara, i to troje kao pobjednici skupina iz ranijih susreta (Bašić, Vučetić, Nemarić). Ovaj apsolutni trijumf na završnici pojedinca još je jedna potvrda superiornosti virskog boćanja posljednjih pet-šest godina, tijekom kojih je Boćarski klub Vir prerastao u uvjerljivog nositelja kvalitete županijskog boćanja.

Boćarski prvaci Zadarske županije u disciplini pojedinac 2014.-2019.

2019. Darko Bašić (2. Antonio Bilosnić, 3. Igor Vučetić)
2018. Igor Vučetić
2017. Darko Bašić
2016. Darko Bašić (3. Igor Vučetić). Darko Bašić 2. mjesto na Prvenstvu Hrvatske
2015. Igor Vučetić (3. Antonio Bilosnić)
2014. Igor Vučetić

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8  bibliobus  vir naslovna8  kamereGRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo.fw info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA