SLOVACI SU HIT, ČAK SE I VJENČAJU NA VIRU

I LOVE VIR. Čak 46,5 posto više noćenja slovačkih turista u prvih šest turističkih mjeseci

SLOVACI SU HIT, ČAK SE I VJENČAJU NA VIRU

Sudbonosno „da“ na Viru su u župnoj crkvi sv. Jurja jedno drugom rekli Tomáš Menser i Klaudia Mizerákova, mladi par iz grada Prešov u istočnoj Slovačkoj. Nije riječ o nekom ljetnom hiru, jer slovački mladenci imaju obiteljsku kuću na otoku na kojemu ljetuju već sedam godina. A na Viru im se dogodilo puno toga lijepoga, pa je bračni obred – kažu nam – bio na pravom i romantičnom mjestu.

- Jako volimo Vir i praktički jedva čekamo da dođe ljeto kako bi uživali na otoku. Prije pet godina smo se zaručili, a kako nam se sviđa vjenčanje na hrvatski način, Vir je bio logičan izbor za mjesto obreda. Pored toga na otoku imamo puno prijatelja iz Slovačke - govore Tomáš i Klaudia.

Slovački su turisti inače ovogodišnji hit na otoku s najvećim rastom dolazaka i noćenja u konkurenciji deset najboljih na virskom tržištu. U prvih šest turističkih mjeseci zabilježeno je 9.436 noćenja gostiju iz Slovačke, čime je debelo nadmašena 2018. godina za 46,5 posto, dok su Slovaci istodobno ostvarili i 1.355 dolazaka s rastom od 8,1 posto. Čak 6,96 noćenja u prosjeku za prvih šest mjeseci odličan je rezultat, jer sezona godišnjih odmora za Slovake tek počinje.

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8  bibliobus  vir naslovna8  kamereGRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo.fw info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA