PREDSTAVNICI OPĆINE VIR I GRADA KRIŽEVACA NA PREDSTAVLJANJU BUDIJINE KNJIGE

Ugledni glazbeni kritičar, intelektualac i novinar iz Križevaca Branimir Pofuk napisao je predgovor za Budijinu knjigu čije je predstavljanje okupilo Križevčane i Virane.

Predstavljanje knjige Pere Budije bio je veliki kulturni događaj za Križevce, jer je multimedijalna dvorana križevačke Gradske knjižnice bila prepuna. Supruga Ana i kćerke Tamara i Barbara upijale su s ponosom dio te atmosfere na istom mjestu gdje je gospođa Budija, na isti datum godinu ranije, predstavila svoj slikarski rad. Virani također nisu propustili biti dio te lijepe virske priče u Križevcima, pa su na predstavljanje knjige došli zamjenik načelnika Općine Vir Antonio Vučetić, zamjenik predsjednika Općinskog vijeća Marino Rukavina i vijećnik Srđan Liverić, no virska priča nije time bila iscrpljena. Uz gradonačelnika Grada Križevaca Maria Rajna u križevačkoj knjižnici bio je i njegov zamjenik Mario Martinčević, koji poput mnogih drugih Križevčana posjeduje kuću za odmor na Viru. U kraćem glazbenom dijelu programa sudjelovali su učenici Glazbene škole Alberta Štrige u Križevcima Dora Marin i Dominik Arki, a o Budijnoj knjizi govorio je poznati kolumnist, glazbeni kritičar i novinar Branimir Pofuk, rođeni Križevčanin.

- Ima ljudi, pa i profesionalnih pisaca, koji vole pripovijedati zbog samog pripovijedanja i zbog straha od tišine i šutnje. Takve pripovjedače koji vas spopadnu u nekoj čekaonici ili vlaku pristojno otrpite i njihove priče smjesta zaboravite. Petar Budija nipošto nije jedan od njih. Likovi, karakteri, događaji, zvukovi, boje, mirisi i misli iz njegovih priča uvuku vam se pod kožu i ostanu s vama kao dragi suputnici na zajedničkom nam putovanju - kazao je Pofuk čitajući predgovor koji je napisao za Budijinu „Uspavanku za Vjeru B.“ Bilo je to Budijino prvo čitanje i slušanje Pofukovog predgovora.

- Bio me strah pročitati da ga ne pokvarim. Tako je i Goran Ivanišević jednom kazao kako nije htio pogledati svoj posljednji i pobjednički servis wimbledonskog finala u strahu da ga ne izgubi - našalio se Viranin.

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8  bibliobus  vir naslovna8  kamereGRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo.fw info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA