Logo
Ispiši ovu stranicu

PREDSTAVNICI OPĆINE VIR I GRADA KRIŽEVACA NA PREDSTAVLJANJU BUDIJINE KNJIGE

PREDSTAVNICI OPĆINE VIR I GRADA KRIŽEVACA NA PREDSTAVLJANJU BUDIJINE KNJIGE

Ugledni glazbeni kritičar, intelektualac i novinar iz Križevaca Branimir Pofuk napisao je predgovor za Budijinu knjigu čije je predstavljanje okupilo Križevčane i Virane.

Predstavljanje knjige Pere Budije bio je veliki kulturni događaj za Križevce, jer je multimedijalna dvorana križevačke Gradske knjižnice bila prepuna. Supruga Ana i kćerke Tamara i Barbara upijale su s ponosom dio te atmosfere na istom mjestu gdje je gospođa Budija, na isti datum godinu ranije, predstavila svoj slikarski rad. Virani također nisu propustili biti dio te lijepe virske priče u Križevcima, pa su na predstavljanje knjige došli zamjenik načelnika Općine Vir Antonio Vučetić, zamjenik predsjednika Općinskog vijeća Marino Rukavina i vijećnik Srđan Liverić, no virska priča nije time bila iscrpljena. Uz gradonačelnika Grada Križevaca Maria Rajna u križevačkoj knjižnici bio je i njegov zamjenik Mario Martinčević, koji poput mnogih drugih Križevčana posjeduje kuću za odmor na Viru. U kraćem glazbenom dijelu programa sudjelovali su učenici Glazbene škole Alberta Štrige u Križevcima Dora Marin i Dominik Arki, a o Budijnoj knjizi govorio je poznati kolumnist, glazbeni kritičar i novinar Branimir Pofuk, rođeni Križevčanin.

- Ima ljudi, pa i profesionalnih pisaca, koji vole pripovijedati zbog samog pripovijedanja i zbog straha od tišine i šutnje. Takve pripovjedače koji vas spopadnu u nekoj čekaonici ili vlaku pristojno otrpite i njihove priče smjesta zaboravite. Petar Budija nipošto nije jedan od njih. Likovi, karakteri, događaji, zvukovi, boje, mirisi i misli iz njegovih priča uvuku vam se pod kožu i ostanu s vama kao dragi suputnici na zajedničkom nam putovanju - kazao je Pofuk čitajući predgovor koji je napisao za Budijinu „Uspavanku za Vjeru B.“ Bilo je to Budijino prvo čitanje i slušanje Pofukovog predgovora.

- Bio me strah pročitati da ga ne pokvarim. Tako je i Goran Ivanišević jednom kazao kako nije htio pogledati svoj posljednji i pobjednički servis wimbledonskog finala u strahu da ga ne izgubi - našalio se Viranin.

Općina Vir,Point Sva prava pridržana | Copyright 2014.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA