Održan drugi »MTB Cross Country Race« od Kraljevskih vinograda u Petrčanima do otoka Vira

PONOVNO POBIJEDIO MLADI VODIČANIN FRŽOP: VRAĆAM SE DOGODINE PO TREĆI NASLOV. POBJEDNICA TANJA: ZA MENE JE OVO KAMILICA OD UTRKE

Ulazak prvog brdskog bicikliste na cilj nakon 34 prijeđena kilometra od Kraljevskih vinograda u Petrčanima do otoka Vira bio je istovjetan prošlogodišnjem: mladi Vodičanin Roko Fržop podignuo je ruke u znak pobjede, a bio je to njegov drugi uzastopni trijumf na Zadar MTB Cross Country Race.
- Po prilici sam u sličnom ili nešto slabijem ostvarenom vremenu od prošlogodišnjeg, jer sam ove godine na utrku došao u znatno slabijoj formi. Nisam odradio pripreme - kaže Fržop koji je sponzorsku Red Bull ciljnu vrpcu na Viru prošao u vremenu 1:06:00, odnosno za 11 sekundi slabije od vlastitog prošlogodišnjeg rekorda (prosjek 30,9 km/h). Zaostatak drugoplasiranog i trećeplasiranog Marina Zorice (1:07:07) i Hrvoja Mudrovića (1:07:08) za Fržopom bio je zato znatno manji nego na utrci iz 2018. godine kada su ostale bicikliste u poretku, nakon prolaska Vodičanina, tražili GPS-om po virskim naseljima.

- Konkurencija je ove godine bila žešća, pa je utrka bila uzbudljivija. Zadovoljan sam pobjedom, a dojam je isti kao prošlogodišnji. Staza je lijepa i na jednom dijelu izrazito zahtjevna, ali sam je uspješno odradio. Vraćam se sljedeće godine po treći uzastopni naslov - bio je inspiriran Vodičanin nakon pobjede na stazi koja se odrađivala po cesti, šljunku, pijesku i zemlji. Još više entuzijazma pokazala je pobjednica zadarskog MTB-a Tanja Barišić iz Šibenika, koja je utrku završila kao 14. u cilju s konačnih 1:16:06, ili kao najbolja i najbrža u konkurenciji biciklistica.

- Ma kakav umor! Za mene je ovo kamilica od utrke - sijala je dobrom energijom Barišić. Nakon što je dočekala ostale dvije konkurentice za postolja kako bi pozirala za MTB vječnost – drugoplasiranu Marinu Kaziju (1:19:34) i treću u poretku Silviju Orlović (1:25:51) – Šibenka je ponudila dodatak. Prvo o utrci: - Bila je dobra utrka, svidjela mi se. Potom i o tetovažama koje krase njezin vrat:

- To su tri životna kruga ili stepeništa. Prva tetovaža je posvećena obrazovanju, druga predstavlja mukotrpan i tegoban rad koji slijedi nakon toga, a treća penziju ako je dočekam - duhovito je objasnila sva značenja raskošno tetoviranoga vrata.

U konkurenciji 43 biciklistice i biciklista iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Njemačke, Belgije, Mađarske, Češke i Poljske, ili devet više nego lani, ovogodišnji Zadar MTB Cross Country Race vozio se od Petrčana do Vira u subotu 11. svibnja s početkom u 11 sati te s kasnijom okrjepom i zabavom na Viru. Sponzori i suorganizatori utrke, kao i partneri trodnevnog Zadar Outdoor festivala, bili su Općina Vir te destinacijska menadžment kompanija Vir turizam, a u cijelu priču uključila su se i druga virska općinska poduzeća: Vir održavanje, Čisti otok i Vir zaštita. Svoj glazbeni dio odradio je zadarski Hot Stuff Band, kao i kuhari te osoblje restorana Kotarina koji su brdske bicikliste vratili u život porcijama pečenog mesa. Drukčije rečeno, onima koji su na Viru bili prvi put doživljaj je bio savršen, kao i onima koji su se vratili na otok radi MTB utrke. Sažeo je sve to u završnoj misli predstavnik zadarskog festivala sporta Filip Lerga, nakon što su pobjednicama i pobjednicima uručene festivalske i sponzorske nagrade. Podijelili su ih zamjenik načelnika Općine Vir Antonio Vučetić, event menadžerica Vir turizma Darija Zrilić i sam Lerga.

- Utrka je tehnički zaista perfektno napravljena, organizacija je također bila odlična, dok sama utrka predstavlja promociju zdravog načina života i sporta - zaključio je Zadranin ujedno pozvavši sve natjecatelje na novo druženje sljedeće godine.

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8  bibliobus  vir naslovna8  kamereGRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo.fw info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA