Logo
Ispiši ovu stranicu

BROŠURA VIŠE OD OTOKA

BROŠURA VIŠE OD OTOKA

U predahu tromjesečne europske turneje koja će se zaključiti u Poljskoj, Virani sudjeluju na zagrebačkom Place2Go turističkom sajmu gdje će predstaviti novu turističku brošuru »Više od otoka«

VIR JE VIŠE OD OTOKA ZA DOMAĆE GOSTE I VIKENDAŠE

Na zagrebačkom Place2Go turističkom sajmu na kojemu se od 15. do 17. ožujka očekuje više od 200 izlagača i najmanje 16 tisuća posjetitelja, Virani će uz uobičajene aktivnosti na svojemu štandu predstaviti i novu turističku brošuru. Sa sloganom „Više od otoka“, što je osim promidžbene svakako i realna činjenica za brojne domaće turiste i vikendaše, luksuzna brošura na 32 strane predstavlja ljepote otoka Vira, njegov prirodni ambijent i daje kraći opis otoka.
- Ovo je namjenska brošura za Place2Go i bit će nam sjajna referenca za još sadržajniju brošuru koju ćemo izraditi kao višejezično izdanje za strane turiste. U njoj će biti novi momenti, još ljepše fotografije i više informacija vezanih uz otok - kaže Kristina Perić, direktorica destinacijske kompanije Vir turizam koja je izdavač brošure. Moderniziran je i format, pa nova brošura izlazi na 23 x 20 centimetra kao luksuzno izdanje s lakiranom naslovnicom i sadržajem na 100-gramskom papiru u tisku uglednog zagrebačkog Kerschoffseta. Djelatnici Vir turizma koji će ovaj prezentacijski posao odraditi na Place2Go su voditelj Turističke agencije Vir turizam Mate Čulina i djelatnik Srđan Liverić, a njihov nastup na rastućem zagrebačkom sajmu bit će osmi uzastopni. Za Virane i virski turizam Place2Go je od posebnog značaja, jer je jedini relevantni sajam s turističkom ponudom u Hrvatskoj te zbog činjenice da se održava u Zagrebu otkuda na Vir dolazi više od 30 tisuća vikendaša i turista. 
Domaći gosti inače čine značajan udio u dolascima i noćenjima turista na Viru, pa su u rekordnoj 2018. godini ostvarili 1.359.067 noćenja (53,8 posto udjela u noćenjima) s rastom od 17,4 posto (prije 1.157.670). U dolascima su Hrvati sudjelovali sa 42.009 (27,1 posto udjela u dolascima), što je povećanje od 27,2 posto (u 2017. je bilo 33.029 dolazaka), odnosno gotovo četiri puta veći rast nego pri usporedbi 2017. i 2016. (tada je rast bio 7,6 posto). Bez obzira na ove podatke o neprekidnom rastu domaćih gostiju, najznačajniji podatak za virski turizam ipak se krije u broju dana koje domaći gosti tijekom godine provodu na otoku. Zahvaljujući brojnim manifestacijama tijekom cijele godine domaći gosti na Viru prosječno su u 2018. godini ostvarili 32,4 noćenja na otoku, što je tri puta više od inače respektabilnih 10,3 noćenja stranih gostiju. Sadržajniji život na otoku, mnoštvo manifestacija i događaja očito su bili dovoljno inspirativni vikendašima za veći broj dana provedenih na otoku, a najveći broj upravo ih dolazi s područja zagrebačke regije.

Općina Vir,Meridies Web Design Sva prava pridržana | Copyright 2014.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA