PRIKUPLJENO JE 58 DOZA KRVI UZ VRHUNSKU ORGANIZACIJU VIRSKOG UDDK-a, ODJELA TRANSFUZIJE I CRVENOG KRIŽA IZ ZADRA

VIR BRINE. U organizaciji UDDK Vir te uz sponzorstvo Općine Vir održana je druga ovogodišnja akcija darivanja krvi na Viru.

Izrazito vruće i sparno vrijeme nije zaustavilo virske humanitarce, članove i prijatelje Udruge dobrovoljnih darivatelja krvi Vir, koji su se jučer odazvali drugoj ovogodišnjoj akciji darivanja krvi na Viru. Akciji je pristupilo 68 osoba od kojih je 58 uspješno darovalo krv. To su brojke koje nisu na razini proljetnih ili prosinačkih, kada se standardno okupi do stotinjak virskih i drugih članova UDDK-a, ali su za kolovoz više nego dobre. Bolje su od prošlogodišnjih u kolovozu (65 prijava), a pojačale su se prijavama vikendaša i turista koji su također ponudili svoju krv onima kojima je potrebna.

- Najvažnije je da smo uspješno prikupili 58 doza, što nas čini drugim najuspješnijim kolektivom ili udrugom u Zadarskoj županiji. Nakon prosinačke akcije sigurno ćemo biti najbolji, jer tada uz akciju planiramo i prikupljanje sredstava za Pučku kuhinju u Zadru - kaže predsjednik virskog UDDK Goran Vicković. Virska humanitarna udruga broji 110 članova koji će u rujnu ići na tradicionalni izlet. Destinacija, dodaje predsjednik virske udruge, još nije poznata:

- Nije ni bitno. Važnije je druženje naših članova i osjećaj zajedništva. Posebno zahvaljujem Općini Vir na sponzorstvu i podršci svim našim aktivnostima, virskom župniku don Tihomiru Vulinu koji je više puta pozivao vjernike na akciju darivanja krvi, a također i dr. Marijani Nadinić te njezinom timu iz Odjela transfuzije koji su vrhunski odradili posao - napominje Vicković. Druga ovogodišnja akcija darivanja krvi u organizaciji Udruge dobrovoljnih darivatelja krvi Vir održala se u utorak 20. kolovoza u prostoriji vijećnice Općine Vir, s kasnijim domjenkom za darivatelje u restoranu Kotarina. Pored Općine Vir kao glavnog sponzora, u akciji je sudjelovala destinacijska kompanija Vir turizam s restoranom Kotarina, kao i vrijedni djelatnici Odjela transfuzije Opće bolnice u Zadru te zadarski Crveni križ s novim referentom Šimom Lisicom.

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8  bibliobus  vir naslovna8  kamereGRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA