KIŠA JE OPLAKALA VIRSKU LOŠU SREĆU

BOĆANJE. Virani nisu uspjeli doći do medalje. U četvrtfinalu Kupa Zadarske županije Darko Bašić je poražen od Mate Kokića (20:21), koji je kasnije pobijedio Ivana Medića u polufinalu i Franka Peričića u finalu.

Vaš najbolji (i jedini) boćarski reporter više se neće baviti prognozom vremena ili sportskim praznovjerjima. Prvi slučaj uključuje preporuku za mobilnu aplikaciju koju smo dali jednom viđenom prijatelju virskih boćara, a on bi – prateći dramatična zbivanja i kretanja kišnih oblaka uoči četvrtfinala – kazao: Dolazi sunce, evo proljepšanja! Naravno, već sljedeći trenutak pljusak bi se spustio na boćalište uz Muja odgađajući početak četvrtfinala. U drugom slučaju, kada su mečevi napokon počeli s više od sat vremena zakašnjenja i kada je virski boćar Darko Bašić poveo u meču protiv Mate Kokića iz pridraškog Hajduka 3:1, pomislili smo: Nije dobro! Bašić je dosad dobivao mečeve jedino kada bi gubio (protiv Elvisa Bilavera 0:4 i Franka Peričića 2:4). I zaista nije bilo dobro: Bašić je nakon druge ruke još uvijek imao 5:3, nakon treće 8:6, četvrte 9:8 – i onda je stalo. Staloženi Kokić, koji je kasnije s rekordnih 28 punata dobio favoriziranog Ivana Medića u polufinalu te lakoćom u finalu Franka Peričića iz Podvršja, uhvatio je ritam u petoj, šestoj i sedmoj ruci (12:12, 15:15, 18:18) i onda u posljednjoj dobio meč 21:20. No sve bi bilo drukčije da je Bašić imao malo manje loše sreće. Kod 18:17 u sedmoj ruci za gorostasnog Pridražanina, Bašić je izbio njegovu boću, ali je za milimetar ostala u krugu. Izjednačio je Bašić potom na 18:18, no izgubio je priliku da u posljednju ruku ode s puntom ili dva viška. A kada se u osmoj ruci Bašićeva boća u valjanju ukopala na crti, bilo je jasno kako je kojih sat vremena prije početka meča nesretna kiša oplakivala kolektivnu sudbinu virskih boćara na završnici Kupa Zadarske županije. Prethodno su Ante Nemarić i Božo Deša ispali u repesažu, pa je dodatno ispadanje branitelja naslova kruga iz 2018. godine, ljubiteljima virskog boćanja ostavilo malo gorčine u toj sparnoj večeri.

- Bilo je malo peha, ali to je sport - kazao je Bašić. Imao je virski boćar potencijal i energiju za obranu naslova, ali je i Kokić te večeri posjedovao sve što je bilo potrebno da se upiše u boćarsku povijest. Na Prvenstvo Hrvatske u krugu pored Kokića ići će i srebrni Peričić, jer je godinu dana ranije Bašić osvojio nacionalnu broncu i dva mjesta za boćare iz Zadarske županije.

FINALE:
Mate Kokić (BK Hajduk Pridraga) – Franko Peričić (BK Podvršje) 25:17.

ZA 3. MJESTO:
Ivan Medić (BK Grgur Ninski) – Joško Magaš (BK Grgur Ninski) 20:19.

POLUFINALE:
Mate Kokić (BK Hajduk Pridraga) – Ivan Medić (BK Grgur Ninski) 28:20. Franko Peričić (BK Podvršje) – Joško Magaš (BK Grgur Ninski) 21:17.

ČETVRTFINALE:
Mate Kokić (BK Hajduk Pridraga) – Darko Bašić (BK Vir) 21:20. Franko Peričić (BK Podvršje) – Karlo Torbarina (BK Debeljak) 22:9. Joško Magaš (BK Grgur Ninski) – Ivanko Komadina (BK Roko Ljubač) 23:12. Ivan Medić (BK Grgur Ninski) – Josip Vrsaljko (BK Zemunik) 21:19.

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8  bibliobus  vir naslovna8  kamere



GRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo.fw info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA