Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac boravila je sinoć prvi put na otoku Viru

MINISTRICA NA VIRU. Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac boravila je sinoć prvi put na otoku Viru. Evo što je primijetila:

MLADA EKIPA KOJA VODI VIR NAJZASLUŽNIJA JE ZA NJEGOV USPJEH: POKAZALO SE KAKO SU TURISTI PREPOZNALI OTOK KAO SIGURNU I POŽELJNU TURISTIČKU DESTINACIJU

Ministrica turizma i sporta Republike Hrvatske Nikolina Brnjac nije prva resorna ministrica koja je posjetila otok Vir – učinili su to ranije njezini prethodnici Veljko Ostojić, Darko Lorencin i Gari Cappelli – ali je prva koja je na otok došla u srcu ljetne sezone kada je Vir udarna turistička vijest. S najviše ostvarenih noćenja u srpnju, potom s najviše noćenja od početka godine do kraja srpnja, kao i najviše noćenja u prvih sedam dana kolovoza, a ujedno i prva destinacija u Hrvatskoj koja je ostvarila milijun noćenja, otok Vir pokazao je svoj puni turistički potencijal i kvalitetu unatoč sveopćoj krizi uzrokovanoj koronavirusom. Ne čudi stoga što je ministrica Brnjac sinoćnje javljanje uživo za Dnevnik Nove TV odradila s otoka Vira, odnosno ispred plažnog bara Mul i šljunčane plaže Jadro na kojoj su uživali brojni virski gosti i turisti.

- Prvi put sam na Viru i ugodno sam iznenađena. Svi govore kako je Vir vrhunska turistička destinacija, pa mi je bilo lijepo vidjeti kako otok izgleda i kako se svi, koliko mogu primijetiti, pridržavaju epidemioloških mjera. To je u ovom trenutku najvažnije zbog sigurnosti svih naših građana i turista - kaže ministrica Brnjac. Više je razloga zbog kojih je Vir u ovom trenutku najbolja i najpoželjnija hrvatska turistička destinacija. Najsažetije bi se ti razlozi mogli svesti na petnaestogodišnji kontinuitet rada na brendiranju destinacije i usporedno marketinško predstavljanje otoka širom Europe, ali i na dosljedno desetogodišnje provođenje master plana turističkog razvoja. Činjenica je također da mnogi strani državljani koji ljetuju na Viru u ovom trenutku, na otoku posjeduju svoje kuće ili dolaze kod svoje rodbine i prijatelja koji su u vlasništvu nekretnina na Viru.

- Pokazalo se kako gosti na Viru imaju osjećaj sigurnosti i kako su prepoznali otok kao sigurnu i poželjnu destinaciju, a to je u ovom trenutku možda i najvažnije. Zbog toga treba naglašavati i promovirati taj aspekt sigurnosti i poštivanja epidemioloških mjera, jer je on iznimno važan za sve koje dolaze u Hrvatsku - naglašava ministrica koja je na samom početku svojega mandata prepoznala otok rekorder i osjetila virsku priču.

- Dojmio me se cijeli otok, a ujedno sam imala sam priliku upoznati mladu ekipu koja vodi Vir. Mislim kako je zahvaljujući njihovom radu Vir doživio ovakav napredak, turistički razvoj i uspjeh. Načelnik i direktori zaista su puni planova i projekata - kaže ministrica Brnjac. Novoizabrana ministrica turizma i sporta ranije je bila državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova te državna tajnica u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture, a kao državna tajnica za suradnju s Europskim parlamentom i minister déléguée – bila je delegirana za predstavljanje Vijeća Europske unije u Europskom parlamentu. Riječ je o osobi s puno operativnog i europskog iskustva, ujedno i doktorici tehničkih znanosti, koja će sada kao ministrica voditi turizam i sport.

- Intencija je bila povezati turizam i sport, kao dvije djelatnosti po kojima su Hrvati i Hrvatska najpoznatiji i prepoznatljivi u svijetu. Sport je poput turizma u korona krizi bio strahovito pogođen, pa mu svakako treba pomoć. Mi smo još prošle godine usvojili nacionalni program sporta s brojnim ciljevima, u kojemu neće biti zastupljen samo razvoj profesionalnog sporta, već također amaterskog i školskog. Riječ je o našoj globalnoj prepoznatljivosti, koja u ovom trenutku u okviru resora traži pomoć koju će svakako dobiti -poručila je iz Vira ministrica Brnjac.

NAČELNIK KAPOVIĆ S VIRSKIM DIREKTORIMA I DIREKTOROM ZADARSKOG TZ-a PALEKOM NA DOČEKU MINISTRICE BRNJAC

Ministricu Nikolinu Brnjac i njezin tim na Viru su dočekali načelnik Općine Vir Kristijan Kapović, predsjednik Općinskog vijeća Općine Vir Rajko Radović, zamjenik načelnika Antonio Vučetić, direktor virske Turističke zajednice Srđan Liverić, direktorica destinacijske kompanije Vir turizam Kristina Perić, voditelj Turističke agencije Vir turizam Mate Čulina, direktor poduzeća Vir održavanje Marino Radović, ali i direktor Turističke zajednice Grada Zadra Mario Paleka. Na dočeku nove ministrice turizma i sporta bio je također i poznati virski turistički stručnjak Franco Peruza, vlasnik konzultantske tvrtke Godiva Consulting – Hospitality development for Central and Eastern Europe.

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8      kamere



GRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA