Logo
Ispiši ovu stranicu

"Vir turizam" d.o.o.

Vir turizam - novi logo - plavi


za ugostiteljsko-turističke djelatnosti
MB: 2238225
OIB: 72410007537

Adresa: Put Mula 7, 23 234 Vir
Telefon/fax.: 023/362 713
E-pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

www.virturizam.hr

Direktorica: Kristina Perić, dipl. oec.

PREDMET POSLOVANJA – DJELATNOSTI:


► Pripremanje hrane i pružanje usluga prehrane, pripremanje i usluživanje pića i napitaka i
     pružanje usluga smještaja
► Pružanje usluga u nautičkom, seljačkom, zdravstvenom, kongresnom, športskom, lovnom i
     drugim oblicima turizma, pružanje ostalih turističkih usluga
► Izgradnja i upravljanje lukama i lučicama
► Izgradnja i upravljanje sportskim objektima
► Izgradnja i upravljanje parkiralištima
► Računovodstvene i knjigovodstvene usluge
► Izdavačka i tiskarska djelatnost, te umnožavanje snimljenih zapisa
Poduzeće je osnovano 2007. godine i u 100%-tnom je vlasništvu Općine Vir kao jedinog osnivača.
 
U sklopu poduzeća posluje restoran “Kotarina” na adresi Put Mula 7. Za vrijeme ljetne sezone “Vir turizam” upravlja naplatom parkirališnih prostora na Viru. Od 2007. godine, a u okviru svojih djelatnosti, ovo poduzeće izdaje mjesečni magazin “Virski list”.
U “Vir turizmu” trenutno je stalno zaposleno sedam djelatnika na raznim poslovima, a u ljetnoj sezoni taj se broj prema potrebama popunjava određenim brojem sezonskih djelatnika.
Ovo poduzeće je pokrenuto kroz viziju rada na stvaranju uvjeta jačeg razvoja turističke djelatnosti na otoku i u svrhu preuzimanja funkcije centralnog poduzeća zaduženog za promociju i agencijsku prodaju turističkih kapaciteta otoka Vira. Ciljevi tvrtke “Vir turizam” definirani su kroz objedinjenje, standardiziranje i unapređenje  postojeće privatne turističke ponude, uz stalnu suradnju s Turističkom zajednicom Općine Vir, a kako bi se postigli optimalni učinci. S tog stajališta ovo mlado poduzeće trenutno je u fazi izvršenja jednog od svojih planova, a to je osnivanje turističke agencije koja će poslovati u sklopu poduzeća.
U sklopu djelatnosti koje su povjerene ovom poduzeću trenutno je u postupku izrada projektne dokumentacije za uređenje obalnog pojasa u predjelu od rta Kozjak do uvale Prezida u dužini od cca 5 km. U sklopu tog projekta u plan će biti uključena i izrada buduće nautičke marine s ukupno 300 vezova, a kojom će gospodariti poduzeće “Vir turizam”. Dugoročni plan predviđa i izradu projektne dokumentacije za uređenje obalnog pojasa na još dva predjela i to u uvali Biskupljača i na potezu Bobovik-Lučica-Slatina.
Kako je novim urbanistički planom određena i zona izgradnje sportsko-rekreacijskog centra, a Općina Vir je već izvršila i otkup zemljišta u spomenutoj zoni, pred ovim poduzećem, a u sklopu djelatnosti za koje je registrirano, nalazi se i izrada svih potrebnih dokumenata za izgradnju i kasnije gospodarenje ovim centrom. Taj je projekt dugoročnog karaktera i izvršavati će se u fazama.
Kroz viziju razvitka otoka Vira sve navedene djelatnosti i planirani projekti postavljaju ambiciozne zadatke pred poduzeće “Vir turizam”, poduzeće s imperativom jednog od glavnih nositelja tog razvitka.


Odluka o organizaciji parkinga 13.09.2009.

Općina Vir,Point Sva prava pridržana | Copyright 2014.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA