Logo
Ispiši ovu stranicu

U velikom finalu Hrvatske juniorske boćarske lige mladi boćari Svetog Jakova iz Jadranova pobijedili su reprezentacije Dubrovačko-neretvanske županije (17:9)

U velikom finalu Hrvatske juniorske boćarske lige mladi boćari Svetog Jakova iz Jadranova pobijedili su reprezentacije Dubrovačko-neretvanske županije (17:9)

U velikom finalu Hrvatske juniorske boćarske lige mladi boćari Svetog Jakova iz Jadranova pobijedili su reprezentacije Dubrovačko-neretvanske županije (17:9). Na Vir je došla nikad jača delegacija HBS-a, izbornici reprezentacija i zvijezda hrvatskog boćanja Pero Ćubela.

NEMA BOĆARSKOG SPEKTAKLA AKO NIJE NA VIRU, SVE DRUGO ODRADILI SU SJAJNI MLADI BOĆARI IZ JADRANOVA I DUBROVAČKO-NERETVANSKE ŽUPANIJE

Velika virska noć za boćare Svetog Jakova iz Jadranova obasjana slavljeničkim bakljama: u finalu Hrvatske juniorske boćarske lige crikvenički Sveci u ponedjeljak su pobijedili mlade Gospare iz reprezentacije Dubrovačko-neretvanske županije te doma zasluženo odnijeli manji trajni i veliki prijelazni pehar Hrvatskog boćarskog saveza. Konačnih 17:9 u ligaškom finalu sugerira dominaciju momčadi iz Jadranova, a takav je bio i tijek zbivanja na virskom boćalištu uz Muja. Boćari Svetog Jakova poveli su 5:3 na kraju prve ruke, potom 13:5 nakon što se na zogovima slegla prašina od disciplina tapeta, a onda je u susretu pojedinca početkom treće ruke najbolji igrač finala Lovro Šipek pobijedio najboljeg valjača finala Marka Batinića (13:3), pa je kod ukupnih i nedostižnih 15:7 već moglo početi slavlje.

- Osjećaj je fantastičan. Jednom smo bili četvrti, jednom smo izgubili u finalu, a sada smo napokon uzeli naslov prvaka Hrvatske. Zadovoljan sam kako smo odigrali, jer smo veći dio susreta dominirali. Mislim kako mogu kazati da smo zasluženo pobijedili, bio je užitak igrati u ovom finalu - kazao je MVP finala Šipek. Mladi Lovro vrhunski je odradio posao, a svoj raskošan talent pokazao je i u pobjedama protiv Stijepe Batinića u krugu (23:15) te u brzinskom izbijanju, kada je na drugoj strani stajao Karmelo Vučković (31:25). Šipek je uostalom kadetski i juniorski reprezentativac Hrvatske s medaljom sa Svjetskog prvenstva u Italiji, no daleko od toga kako je Lovro bio jedini nadahnuti boćar u pobjedničkoj momčadi.

Filip Klarić također je reprezentativac Hrvatske s medaljama svjetskog sjaja, također je i dobio sve tri utakmice (pojedinac, brzinsko izbijanje, parovi), a na Prvenstvu Hrvatske nastupio je u finalima svih disciplina. Žarko Jerčinović označen je kao jedan od onih koji dolaze, a bio je bio sjajan osvojivši sedam bodova za svoju momčad (parovi, precizno izbijanje, štafetno izbijanje). Tako su Sveci iz Jadranova na kraju ostali jedina neporažena momčad u ligi, pa je jasno kako je njihov put do uspjeha bio popločan ozbiljnim radom i selekcijom. Naravno, i količinom talenta većom od koncentracije krumpira po kvadratu koje na svojoj virskoj njivi dobiva nenadmašni poljoprivrednik Pere Pavić.

- Kad se dogodi ovakav rezultat, uvijek je veselo i uzbudljivo. Sport donosi puno emocija, a tijekom karijere vodeći ove i druge momke zaista sam doživio puno lijepih trenutaka. Sve smo osvojili, od županijskih do državnih titula, a imali smo i osvajače svjetskih medalja - ističe voditelj mlade boćarske škvadre iz Jadranova Vjekoslav Matetić, ujedno i izbornik U-23 reprezentacije Hrvatske. S druge strane virskih zogova stajali su poraženi boćari iz Dubrovačko-neretvanske županije. Primili su medalje, one srebrne, ali se ne može kazati da su bili tužni. Pokazali su talent i volju, no u prazničnoj večeri na Viru Gospari nisu mogli više. Postali su viceprvaci države.

- Nismo nezadovoljni niti tužni. Dali smo koliko smo mogli u ovom trenutku, a zasluženo nas je pobijedila momčad Svetoga Jakova. Možda je susret mogao krenuti drugim tijekom da smo uzeli bodove u brzinskom izbijanju, jer bi tada izjednačili na 5:5, no tu smo šansu propustili. Iako smo imali još nekoliko prilika kada smo minimalno izgubili utakmice, ipak je pobijedila bolja momčad - džentlmenski je naglasio voditelj reprezentacije Dubrovačko-neretvanske županije Luko Hendić, još jedno veliko ime hrvatskog boćanja koje se pojavilo na virskim zogovima. Na kraju su mladići iz Jadranova visoko podignuli pehar u zrak u znak pobjede i potvrde puta kojim ih vodi izbornik i voditelj Matetić.

- Imamo svjetskog prvaka Karla Šabana i druge osvajače medalja, ranije i višestrukog svjetskog i europskog prvaka Lea Brnića koji je kod nas došao kao mali. Krenuli smo s našom pričom kako bi stvorili jaku bazu mladih boćara, a naši stariji igrači, neki i roditelji te djece, pristali su biti dio te priče. Žrtvovali smo rezultat kako bi dobili školu boćanja, u čemu smo uspjeli. Neke smo utakmice gubili, ali smo dobili mlade igrače koji su stalno sazrijevali u tom procesu. Zato je ovo naš zajednički uspjeh - poručio je Matetić.

Finale na otoku Viru vrhunski je kao domaćin organizirao Boćarski klub Vir s predsjednikom Darkom Bašićem i članovima virskog boćarskog kluba koji su organizacijski i logistički napravili lavovski posao. Sudili su Ivica Bilosnić i Boris Čanković iz Zadra, delegat je bio Željko Sabalić kao predstavnik HBS-a, a nagrade najboljima uručili su predsjednik BK Vir Bašić u ime domaćina i predsjednik Boćarskog saveza Zadarske županije Matej Pešut.

- Znali smo kako ne možemo pogriješiti kada je Viru dodijeljeno domaćinstvo finala Hrvatske juniorske boćarske lige. Vir se puno puta dokazao u organizaciji velikih događaja, što je sada samo potvrdio. Ambijent boćališta je prekrasan, a BK Vir, naš najbolji županijski predstavnik u boćarskim rangovima, više nego uzoran domaćin - dodao je Pešut u ime HBS-a. Pored medalja za obje momčadi i trofeja koje su u Jadranovo ponijeli mladi boćari Svetog Jakova, dijeljenje poklona i nagrada teklo je uz Muja poput slane suze. Tako je priznanja i poklone za organizaciju finala dobio Boćarski klub Vir od krovnog hrvatskog boćarskog saveza i Svetog Jakova iz Jadranova.

- Mislim da smo napravili sve što smo mogli da finale protekne u najboljem redu te da smo svima bili dobri domaćini. Cijeli je događaj protekao u krasnom ugođaju i sportskoj borbi - zaključio je još jednu lijepu virsku boćarsku priču Bašić.

Općina Vir,Point Sva prava pridržana | Copyright 2014.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA