Logo
Ispiši ovu stranicu

Izbornik Jure Maglić bacio je oko na mlade nade hrvatskog boćanja.

Izbornik Jure Maglić bacio je oko na mlade nade hrvatskog boćanja.

TREBA BITI UPORAN I ŠTO VIŠE MLADIH OKUPLJATI NA SPORTSKA BORILIŠTA

Što je na Viru vidio izbornik seniorske reprezentacije Jure Maglić? Dan i dva dana ranije bio je na završnici seniorskog Prvenstva Hrvatske koju su neočekivano najbolje odradili Puljani. U polufinalu je Pula dobila Maglićev Zrinjevac, pa su u finalu Istrani svoju veliku formu potvrdili i protiv domaćeg Vargona. No na Viru su blistali mladići iz Jadranova.

- Igra je bila zadovoljavajuća, no najbitnije je da imamo juniorsku ligu kako bi se mladi mogli okrenuti sportu. Napredovat će kroz kontinuitet igranja, pa samo treba biti uporan i okupljati što više mladih na svim sportskim borilištima i boćanju. Jedino iz takve značajne mase dolazi kvaliteta. Najgore je kada su mladi prepušteni sami sebi, a imaju previše slobodnog vremena - filozofski je bio raspoložen izbornik Maglić. Kao voditelj Zrinjevca, na otoku je već bio boravio na finalu Kupa Hrvatske, kada njegovi Zelembaći iz poznatog zagrebačkog perivoja nisu imali previše sreće.

- Bio sam nekoliko puta, a posljednji put na završnici Kupa. Vir je prekrasan, a ambijent fenomenalan za boćanje. U ovo doba godine ima i turista kojima je gledanje boćanja nesvakidašnji doživljaj, pa treba organizirati što više ovakvih turnira na Viru i drugim turističkim mjestima. Boćanje je naš tradicionalni sport, pa bi bilo šteta da ga ne populariziramo - poruka je prvog čovjeka seniorske reprezentacije. Na Viru je bio i izbornik ženske reprezentacije Roman Grižančić, pa iako nije bilo boćara u suknjama, ne znači da izbornik nije imao što za vidjeti ili pritefteriti u izborničku bilježnicu.

- Volim doći i vidjeti na djelu mlade boćarske snage, jer je budućnost boćanja u mješovitim selekcijama, pogotovo kada su u pitanju boćari mlađih kategorija. Tu se uvijek može vidjeti i naći neki mladi boćar za kombinaciju s boćaricama - objasnio je Grižančić.

Foto: Izbornik Maglić (desno) u društvu reprezentativca Ćubele

Općina Vir,Point Sva prava pridržana | Copyright 2014.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA