Villa Lanterna od ranije je popunjena od lipnja do kraja rujna

AGENCIJSKI PROMET JE MANJI, ALI ZASAD NEMA OTKAZIVANJA REZERVACIJA

Kako god se globalno ili lokalno rasplela kriza uzrokovana koronavirusom, sasvim je jasno kako u većem ili manjem obimu neće biti destinacije u Hrvatskoj koja će izbjeći izravnu pogođenost i pad turističkog prometa. Možda ovoga ljeta nećemo gledati prepune plaže i uobičajene ljetne gužve, ali to ne znači kako gostiju neće biti. Tako je u Austriji zasad zabilježeno svega 13 posto otkaza rezervacija za ljetovanje u Hrvatskoj, što odgovara podacima Turističke agencije Vir turizam koja bilježi ukupni pad poslovanja od 14 posto u odnosu na lanjsku sezonu.

- Agencijski promet nam je od prvog dana siječnja do 20. travnja ove godine manji za približno 14 posto nego lanjski u istom periodu, ali nema otkazivanja rezervacija. Ljudi još uvijek čekaju što će se događati s nadom kako će ipak moći na ljetovanje. Imali smo svega jednu otkazanu rezervaciju, odnosno promjenu datuma. Par iz Njemačke trebao se vjenčati na Lanterni u lipnju, ali su radije pomjerili datum vjenčanja za lipanj 2021. godine, nego ga otkazali u potpunosti. Vjenčanje također neće organizirati negdje drugdje - kaže voditelj Turističke agencije Vir turizam Mate Čulina. Brojka od 14 posto pada prometa zasad odgovara i procjenama nekih privatnih turističkih agencija na Viru.

- Villa Lanterna je popunjena od lipnja do kraja rujna i osim spomenutog para koji se trebao vjenčati, nije otkazana niti jedna rezervacija. Ukoliko pandemijske okolnosti i dalje budu stabilne te se uspostavi koridor za turiste kako se najavljuje, vjerujem da ćemo zadržati punu razinu popunjenosti na našem reprezentativnom objektu - dodaje voditelj Čulina. Isto očekuje i direktorica destinacijske kompanije Vir turizam Kristina Perić, pa se pomalo uređuju plažni barovi i terasa restorana Kotarina, koji bi u novim okolnostima trebali početi s radom 11. svibnja u trećoj fazi planiranih mjera za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti.

- Uz sve propisane mjere opreza i zdravstvene zaštite, krenuli smo s uređenjem naših ugostiteljskih objekata i terasa kako bi njihovo otvaranje dočekali spremni. U tom smislu pripremamo turističku sezonu onoliko koliko je to moguće u ovom trenutku - poručuje direktorica Perić.

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8      kamere



GRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA