Predsjednik UHPA-e Tomislav Fain podržava inicijativu čeških turističkih agencija

UHPA SE NAJVIŠE UZDA U CESTOVNI KORIDOR

Prošle je godine od siječnja do travnja 2019. godine u Hrvatskoj ostvareno 5,6 milijuna noćenja i 2,1 milijuna dolazaka, pri čemu su hoteli zabilježili 3,2 milijuna, kampovi 400 tisuća, a objekti u domaćinstvu 1,1 milijuna noćenja. Kako ovogodišnji pad turističkog prometa samo u prva tri mjeseca 2020. već iznosi 33,5 posto u dolascima i oko 2o posto u noćenjima domaćih i stranih gostiju, evidentno je kako će se tek nakon travnja i svibnja zbrajati ogromni turistički gubici.

- Od početka ožujka do kraja svibnja nema i neće biti turističkog prometa. Koliko god da je promet iznosio prošle godine, toliko ga sada nema. Znači promet je nula, pa je svaka inicijativa, poput ove iz Češke ili ministara turizma zemalja EU, zaista dobra i podržavamo je. U ovakvoj situaciji svaki će gost ovoga ljeta biti dragocjen - kaže prvi čovjek Udruge Hrvatskih putničkih agencija Tomislav Fain, no napominje kako sve ipak nije potpuno izgubljeno.

- Zahvaljujući reakcijama našeg stožera, postali smo poželjna destinacija za sve one koji planiraju ljetovanja. Treba ipak pričekati neko vrijeme, jer sada govorimo samo o pretpostavkama - napominje Fain. Kako je u češkom prijedlogu istaknuta uspostava zračnog koridora prema Dubrovniku i Splitu, prvi čovjek UHPA-e smatra kako će se i zadarska zračna luka uključiti u priču.

- Vjerujem kako su i u Zračnoj luci Zadar svjesni situacije te da će se uključiti u tu priču, ako i kada se ona bude realizirala. Gledat će se, ako govorimo o češkim turistima, gdje su oni najviše ljetovali te prema kojim su destinacijama najviše usmjereni. U prvom redu mislim na avioprijevoz. No ipak se najviše uzdam u cestovni prijevoz – zaključuje Fain.

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8      kamere



GRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA