Nakon gotovo dva mjeseca otvoreni su frizerski saloni i brijačnice

IDE POMALO. Nakon gotovo dva mjeseca otvoreni su frizerski saloni i brijačnice. Evo kako je izgledao prvi radni dan u poznatom virskom frizersko-kozmetičkom salonu »TiA«.

JEDVA DOČEKALI: VIRANKE I VIRANI NAPOKON MOGU NA FRIZURU I PEDIKURU

Od ponedjeljka su napokon počeli raditi frizerski saloni i brijačnice u Hrvatskoj, ali prema posebnim uvjetima i preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ). Tako je na ulaznim vratima frizersko-kozmetičkog salona TiA u centru Vira na vratima istaknuta obavijest o mjerama koje su dužni poštovati i provoditi zaposlenici salona i klijenti, a odmah nakon ulaza u salon na vidljivom je mjestu dozator s dezinficijensom. Gužve nema, jer su u velikom salonu samo dvije osobe u odvojenim prostorijama i tri djelatnice. Svi koji su naručeni za šišanje ili pedikuru, od ranije su upisani i dolaze po rasporedu. Vlasnica Andrijana Šimunović s maskom na licu i zaštitnim rukavicama upravo šiša stalnu klijenticu Editu Kapić, koja također nosi masku, dok je Privlačanka Nada Japić u istim uvjetima na kozmetičkom tretmanu kod Ivane Grgić. Karla Čepić sterilizira opremu, stavlja jednokratne materijale za novog klijenta i brine se da salon u svakom trenutku ima sve što je potrebno. Prije šišanja, oprala je kosu gospođi Editi. Sve je po propisu.

- Nije možda najzgodnije na ovaj način raditi posao, ali se mora poštovati ono što se propisalo mjerama. Uostalom, svi smo sretni što smo napokon počeli raditi - kaže vlasnica poznatog virskog frizersko-kozmetičkog salona TiA Andrijana Šimunović, čiji je studio ljepote s radom prestao još 17. ožujka. Nakon gotovo dva mjeseca TiA je širom otvorila svoja vrata, i to doslovno, jer je preporuka HZJZ-a da saloni uvijek budu prozračeni, čak i po lošem vremenu. U ponedjeljak je srećom sijalo sunce.

- Jedva sam dočekala da se salon otvori. Inače na frizuru kod Andrijane dolazim redovito svakog tjedna posljednjih pet godina. Sada sam morala čekati gotovo dva mjeseca - dodaje gospođa Kapić. Nekih posebnih zahtjeva oko frizure nema, jer se osim osnovnog šišanja, bojanja kose ili pedikure, ne smije zasad raditi ništa drugo. Usluge poput pramenova, ponovno modernih minivalova, tretmana lica, masaže i ostalih frizersko-kozmetičkih finesa, moraju se čekati s dodatnim popuštanjima ograničenja.

- Cijelo ovo vrijeme bilo je bezbroj zvanja i upita kada ćemo početi s radom, no morali smo biti zatvoreni. Zaista smo presretni što ponovno možemo raditi, iako ni dosad nismo mirovali jer smo preuredili i dezinficirali svaki dio salona - govori frizerka Andrijana. TiA je tako u osvježenom izdanju otvorila vrata, a prvi je radni tjedan do posljednjeg radnog sata već unaprijed rezerviran. Oni koji sada zovu i traže frizuru, na red će doći sljedećeg tjedna.

- Vodimo računa da uvijek postoji pauza između dolaska naših klijenata. Želimo primiti što više ljudi, ali ne u isto vrijeme - napominje Andrijana uz već postojeću napomenu u salonu kako sve narudžbe moraju ići telefonski. Nisu to jedine mjere opreza koje postoje u salonima: zaposlenici su dužni svakodnevno prije dolaska na posao mjeriti temperaturu, klijenti se upisuju pri dolasku, dok u slučaju istovremenog rada s dva klijenta, frizeri moraju oprati i dezinficirati ruke te koristiti drugi set pribora koji se također mora dezinficirati.

- Takve su zadanosti posla u novim uvjetima. Sve će drukčije i skromnije funkcionirati, jer pretpostavljam kako na strance ovog ljeta nećemo moći računati. Virani, Ninjani, Vršani i Privlačani, uz naše ljude iz Hrvatske, bit će dominantno gosti salona - zaključuje Andrijana.

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8      kamere



GRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA