Logo
Ispiši ovu stranicu

U PONEDJELJAK JE PRVI DAN ŠKOLE I POČETAK NOVE PEDAGOŠKE GODINE U DJEČJEM VRTIĆU SMJEŠKO

U PONEDJELJAK JE PRVI DAN ŠKOLE I POČETAK NOVE PEDAGOŠKE GODINE U DJEČJEM VRTIĆU SMJEŠKO

Ponedjeljak će biti veliki dan za novu generaciju virskih mališana i osnovnoškolaca koji će prvi put sjesti u školske klupe Područne osnovne škole na Viru, odnosno zakoračiti u svijet odrastanja, igranja i učenja u novoj pedagoškoj godini u Dječjem vrtiću Smješko. Njima će se pridružiti i oni stariji školarci i polaznici vrtića, ukupno njih 78 u virskom dječjem vrtiću i 162 u Osnovnoj školi Privlaka (OŠ), odnosno srednjoškolci u 15 zadarskih strukovnih srednjih škola i gimnazija, no svi skupa u okolnostima i uvjetima koje su propisali i preporučili Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Ministarstvo znanosti i obrazovanja te same odgojne i obrazovne ustanove. Tako su sve vrtićke prostorije Smješka detaljno očišćene i dezinficirane, a prostorije za boravak djece uređene i prilagođene za uzrast, igru i učenje. Isto je i u privlačkoj OŠ te Područnoj školi na Viru, gdje će školarci od ponedjeljka krenuti na nastavu po modelu A (svi učenici u škole).

- Bili smo u punom pogonu kako bi u ponedjeljak sve bilo na svom mjestu. Nadamo se povoljnoj epidemiološkoj situaciji i normalizaciji stanja, kako bi nastavu mogli održavati po planu i u najboljem redu - kaže ravnateljica OŠ Privlaka Verica Škibola uz napomenu da su organizirana dva školska ulaza, kako bi se izbjegao neposredni kontakt učenika i gužve pred školom. Broj učenika OŠ Privlaka do posljednjeg se dana mijenjao s novim prijavama, no konačno se zaokružio na 300, odnosno 224 učenika u Privlaci te 76 na Viru, a od toga je 162. mladih Viranki i Virana u školskim klupama. Za sve njih olakšavajuća je okolnost kako neće morati imati maske na nastavi.

- Maske će učenici morati nositi u autobusu te prilikom prolaska kroz školu, odnosno na školskim hodnicima, ali kako smo u razredima osigurali metar i pol razmaka, neće biti potrebe za nošenjem maski u učionicama. Informatičku učionicu koja je nešto manja, dodatno smo pregradili pleksiglasom - napominje ravnateljica Škibola. Školski autobus za Privlaku u ponedjeljak kreće u 7:30 iz Vira.

ORGANIZACIJA PRVOG DANA ŠKOLE

Prema epidemiološkim uputama i preporukama neće biti uobičajene predstave za mališane, polaznike prvih razreda u Privlaci i Viru, kao što će učenici prvih razreda dolaziti na upoznavanje s učiteljicom ili učiteljem samo s jednim roditeljem. Njih će u OŠ Privlaka primiti učiteljica Nina Lovrin u 8:30 sati u prostoru školske blagovaonice, dok će učiteljica Linda Ažić primanje za virske prvašiće i roditelje imati u 8 sati na školskom igralištu. Za učenike ostalih razreda nastava počinje u 8 sati.

Foto: Dječji vrtić Smješko spreman je za početak nove pedagoške godine

Općina Vir,Point Sva prava pridržana | Copyright 2014.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA