U prvih šest mjeseci 2014. godine ostvareni odlični turistički rezultati

Trend povećanja broja turističkih dolazaka i otvarenih turističkih noćenja, koji je proteklih nekoliko godina zabilježen na Viru, nastavljen je i u prvih šest mjeseci ove godine.
Prema statističkim podacima Turističkog ureda TZO Vir broj turističkih dolazaka povećao se za 39,6% u odnosu na isto razdoblje 2013. godine. Zabilježen je i značajan rast broja ostvarenih turističkih noćenja i to za 48,15%. U prvih šest mjeseci 2013. godine ostvareno je tako 24 507 dolazaka i 268 244 turistička noćenja. Najznačajniji rast broja dolazaka u odnosu na isto razdoblje prošle godine zabilježen je kod domaćih gostiju, koji su ostvarili povećanje od 51,8%, uz povećanje broja ostvarenih noćenja od 58,9%. Kod stranih gostiju zabilježeno je povećanje broja dolazaka od 22,7% i broj turističkih noćenja od 20,8%.

Najviše turističkih dolazaka ostvarili su domaći gosti, koji u ukupnom broju dolazaka sudjeluju sa 63,32%, dok se u broju ostvarenih noćenja javljaju s udjelom od 76,81%. Domaći su gosti ostvarili 15 517 dolazaka i 206 050 noćenja, dok su strani gosti ostvarili 8 990 dolazaka i 62 194 noćenja. U strukturi stranih gostiju prva tri mjesta po broju dolazaka zauzeli su, upravo kao i prošle godine, gosti iz Slovenije, Mađarske i Njemačke dok su na četvrtom mjestu gosti iz Češke. U broju ostvarenih noćenja također prednjače gosti iz ovih zemalja s time da su najveći broj noćenja ostvarili gosti iz Njemačke, a slijede ih Slovenci, Mađari i Česi.

Dobri turistički rezultati ostvareni u predsezoni osnažili su optimizam kod turističkih djelatnika na Viru, a taj se trend, sudeći po podacima TZO Vir, i dalje nastavlja. Na Viru se već niz godina bilježi konstantan porast broja turističkih noćenja i dolazaka. Prije dvije godine Vir je, po prvi putu u svojoj turističkoj povijesti, prešao granicu od, za mnoge hrvatske turističke destinacije još uvijek magičnih, milijun ostvarenih turističkih noćenja.

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8  bibliobus  vir naslovna8  kamereGRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA