KORONAVIRUS U PRIVLAČKOJ ŠKOLI, PRELAZI SE NA ONLINE NASTAVU I U PODRUČNOJ ŠKOLI NA VIRU

Jedna nastavnica u Osnovnoj školi Privlaka pozitivna je na koronavirus, dok je njezinih pet kolegica i kolega u samoizolaciji zbog izravnog kontakta koji su imali s testiranom djelatnicom škole kod koje je utvrđen koronavirus. Ovu je informaciju s medijima podijelio Stožer civilne zaštite Zadarske županije, pa će se tako nastava u Privlaci i Područnoj školi na Viru, radi sigurnosti, do daljnjeg organizirati po modelu C (online nastava).

- Tako je zasad najbolje. Nastavnici će odraditi testiranje, ali s obzirom da imaju iste simptome kao djelatnica kod koje je utvrđen koronavirus – povišena temperatura i kašalj – očekujemo da bi svi mogli biti pozitivni. Vjerojatno su negdje pokupili virus, a kako su se zajedno vozili do posla te bili u neposrednoj blizini, nisu im pomogle ni zaštitne maske koje su imali - kaže ravnateljica OŠ Privlaka Verica Škibola. Kontakta je bilo i s drugim učiteljima, pa je ravnateljica Škibola u dogovoru s osnivačem i lokalnim stožerom civilne zaštite donijela odluku da se s modela A nastave u Privlaci i Viru prijeđe na online nastavu.

- To je najbolje rješenje u ovom trenutku, a kada se steknu uvjeti, ponovno ćemo se vratiti nastavi u školi - dodaje ravnateljica Škibola. Obje će škole biti zatvorene sljedećih 15 dana, odnosno 300 će učenika u naredna dva tjedna nastavu pratiti online.

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8      kamereGRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA