MEĐUŽUPANIJSKO PRVENSTVO U SPORTSKOM RIBOLOVU, ŠTAPOM S OBALE

Mladi virski udičari Roko Begonja i Tamara Čavrag osigurali su nastup na Prvenstvu Hrvatske koje će se od 9. do 11. listopada održati na otoku Viru.

U RIJECI JE CILJ ISPUNJEN: ROKO I TAMARA SUDJELOVAT ĆE NA PRVENSTVU HRVATSKE

Iako nisu ponovili jako dobar nastup od subote na Međužupanijskom prvenstvu u sportskom ribolovu štapom s obale u kategoriji U-16, kada su plasmanom bili kandidati za medalje, Roko Begonja i Tamara Čavrag iz ŠRD Vir danas su na ribolovnoj poziciji Molo Longo ipak odradili posao i plasirali se na Prvenstvo Hrvatske. Mladi virski udičar Begonja zauzeo je na kraju udičarskog natjecanja u Rijeci 18. mjesto, dok je Čavrag bila 24., a to su plasmanska mjesta koja su im osigurala nastup na skorom virskom summitu najboljih mladih udičara u Hrvatskoj. Roko je dodatno u krajnjoj kalkulaciji imao odličan prošlogodišnji plasman na PH u Korčuli kada je bio sedmi, pa mu državno prvenstvo nije moglo pobjeći.

- Cilj smo ispunili, a to je u ovom trenutku najvažnije. Na Prvenstvu Hrvatske gledat ćemo Roka i Tamaru kao predstavnike virskog ŠRD-a - sažima trodnevno riječko natjecanje predsjednica virskog udičarskog društva Elizabeta Fumić. Industrijski i lučki ambijent ribolovne zone u Rijeci očito jutros nije odgovarao mladim udičarima s Vira, jer su drugog dana natjecanja bili znatno skromniji. Tamara je uhvatila 6 riba ukupne težine 347 grama, dok je 6 riba koje je uhvatio Roko imalo nešto nižu težinu – 326 grama, što im je bilo dovoljno za 27. i 28. mjesto. Kada se sve zbroji i oduzme, plasman među 24 najbolja u Hrvatskoj i skori nastup dvoje udičara na PH, za virski ŠRD znači ponavljanje lanjskog uspjeha i potvrdu kontinuiteta, odnosno kvalitete.

- Pozicije na kojima su lovili Roko i Tamara nisu bile loše, ali su bitno drukčije od onih na Viru na koje su naviknuti i koje su njima bliskije. Očekujem kako će im na PH biti lakše nego na ovom riječkom natjecanju - istaknula je predsjednica Fumić.

Slabiji individualni nedjeljni rezultat spustio je Roka i Tamaru i u poretku momčadi, pa su nakon subotnje pete pozicije pali na devetu. Na Međužupanijskom prvenstvu u Rijeci pobijedio je domaći udičar Teo Hajdaraj iz Kantride ulovivši drugog dana 19 riba težine 931 gram, pa je spojio jučerašnje drugo mjesto i današnju pobjedu u konačan trijumf i zlato. Srebro je pripalo subotnjem pobjedniku Vitu Ferari iz tribunjske Pirke koji je danas bio peti s ulovom 11 riba težine 828 grama, dok je treće mjesto zauzeo Patrik Uhač iz lovranskog Zubaca ulovivši 11 riba težine 864 grama. Uhač je kao pobjednik sektora imao treći ulov u nedjelju i sedmi u subotu, što mu je na kraju donijelo broncu. Riječani su trijumfirali i u momčadskom dijelu natjecanja, gdje je pobjeda pripala Hajdaraju i Nini Gavrić, drugi su bili Luko Pavičević i Patrik Uhač iz Zubaca, a ukupno treći i brončani jučerašnji pobjednici Stipan Barišić i Ivan Pribilović iz biograjske Podlanice.

FOTO: ŠRD Vir

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8      kamereGRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA