NEKA IGRE POČNU!

4. VIRSKI TRIATLON. Svečano je otvoreno četvrto izdanje Virskog triatlona u sklopu kojega će se u nedjelju održati Prvenstvo Hrvatske u olimpijskom triatlonu. U subotu popodne održane su utrke u akvatlonu za početnike.

Akvatlon za početnike bio je sinoć predigra za Prvenstvo Hrvatske u olimpijskom triatlonu, koje će se u sklopu 4. Virskog triatlona održati u nedjeljno jutro i prijepodne na otoku Viru. Po valovitom moru na plaži Jadro i s trkačkom dionicom uz Šetnicu Jadro, nastupilo je sedam najhrabrijih početnika i budućih triatlonaca u tri kategorije, a pobijedili su Arian Dravec iz TK Pula s vremenom 3:12 (početnik A), Einar Miletić iz TK Rival s vremenom 6:18 i Katja Udovičić iz TK Pula s vremenom 6:05 (oboje u kategoriji početnik B).

- Nije mi bilo teško, mogao sam još više plivati i trčati - kazao je osmogodišnji Puližanin Arian, nakon što je prvi prošao ciljem. Iza Ariana su ostali također osmogodišnji Lovro Hanza iz TK Matulji sa zaostatkom od nevelikih pet sekundi (3:17) te godinu dana stariji Lovro Dobrovac iz riječkog TK Rival (3:29). Desetogodišnji Miletić u kategoriji dječaka početnika B bio je jedini natjecatelj, dok su u konkurenciji djevojčica u istoj kategoriji, iza 11-godišnje pobjednice Katje nastupile godinu dana mlađa Ema Andrijević iz TK Maksimir, koja je s vremenom 6:35 bila drugoplasirana te 11-godišnja Korina Perić iz TK Zadar u vremenu 7:08. Na postolju su ih sve došli pozdraviti te im uručiti medalje i krasno dizajnirane nagrade predsjednik Hrvatskog triatlon saveza dr. sc. Mario Kasović, direktorica utrka na Virskom triatlonu Darija Zrilić i tehnički direktor Ivan Pavić. Nakon uvertire s akvatlonom, uslijedile su prijave triatlonaca za nedjeljne utrke, upoznavanje natjecatelja sa stazama, zonama izmjena, uvjetima i pravilima za olimpijski triatlon, supersprint triatlon i uličnu utrku na 5 kilometara, a potom i svečanost otvaranja 4. Virskog triatlona.

- Zahvaljujem vam na dolasku na otok Vir i velikom odazivu na natjecanje koje ima neupitnu podršku Općine Vir i svih naših komunalnih službi. Triatlon ne spada u takozvane velike sportove poput nogometa ili košarke, ali je zato jedan od masovnijih sportova kojemu mi na Viru poklanjamo punu pažnju - istaknuo je zamjenik načelnika Općine Vir Antonio Vučetić, otvarajući triatlonska nadmetanja na maloj svečanosti, nakon čega su triatlonci uživali u domjenku i delicijama koje su im spremili te poslužili kuhari i konobari virskog općinskog restorana Kotarina.

Do subote su bila prijavljena 143 natjecatelja, ali se u nedjelju do 10 sati još uvijek mogu prijavljivati trkači za uličnu utrku na 5 kilometara. Nedjeljni program počinje u 9:30 startom supersprint triatlona (pojedinačno i štafetno natjecanje), dok je start olimpijskog triatlona za muškarce u 10 sati. Žene u olimpijskom triatlonu kreću s natjecanjem 30 minuta kasnije, a za 12 sati predviđen je start ulične utrke na 5 kilometra. Dodjela nagrada, pehara i medalja u olimpijskom, supersprintu i štafetnom triatlonu te za uličnu utrku kreće od 14 sati, nakon čega slijedi tradicionalna virska pašta party i zabava.

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8  bibliobus  vir naslovna8  kamereGRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo.fw info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA