MIJENJALI SU SE UREDNICI, NOVINARI I VLASNICI, ALI »ZADARSKI LIST« JE UVIJEK IŠAO DALJE

KVARAT STOLJEĆA. Velikom feštom u HNK Zadar svečano je obilježena 25. godišnjica »Zadarskog lista«, na kojoj su bili i predstavnici Općine Vir.

Više od 6.800 brojeva Zadarskog lista izašlo je tijekom 25 godina postojanja prve dnevne novine u Zadru, koja je aktualnosti, vijesti te povijest grada i Zadarske županije ispisala, dokumentirala i fotografirala na više od pola milijuna stranica.

- Nekadašnji tjednik i sadašnji dnevnik Zadarski list, mijenjao je tijekom svojega postojanja urednike, novinare i vlasnike, ali bez obzira na promjene uvijek je išao dalje - poručio je osnivač i prvi glavni urednik Zadarskog lista Nedjeljko Jusup prilikom proslave 25 godina postojanja Zadarskog lista.

Svečanost je održana u prijepodnevnim satima u HNK Zadar, a okupila je mnoštvo nekadašnjih i sadašnjih zaposlenika novina, brojnih suradnika te predstavnika lokalnih vlasti i tvrtki koje su surađivale ili dalje surađuju sa Zadarskim listom. Među njima su bili i zamjenik načelnika Općine Vir Antonio Vučetić i direktor komunalnog poduzeća Vir održavanje Marino Radović, kao predstavnici Općine Vir s kojom Zadarski list ima uspostavljenu poslovnu suradnju. Okupljenima se također obratio sadašnji direktor i glavni urednik Šenol Selimović.

- Niti jedan drugi medij u Zadru ne ulazi toliko u škole, vrtiće, kulturne ustanove i ne donosi toliko informacija iz svih segmenata društvenog života, te tako afirmira cijeli naš javni život, kao što to čini Zadarski list. On već sada funkcionira kao neka vrsta javno-medijskog servisa - istaknuo je urednik Selimović. Pored prvog i sadašnjeg glavnog urednika, na svečanosti u HNK govorili su zamjenik župana Šime Mršić koji je istaknuo kako Zadarski list sustavno prati sva događanja na području zadarske regije, dok je gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić naglasio kako je Zadarski list zanimljiva kronika grada, ili svojevrsni prozor u vlastito dvorište.

- Upravo taj pogled omogućuje nam da se upoznamo s novim informacijama o ljudima i događajima koji nas nadograđuju i čine ponosnima. Zadarski list nam kroz svo vrijeme postojanja odgovorno donosi svaku informaciju vrijednu naših spoznaja te potiče na stvaranje vlastitih prosudbi utemeljenih na činjenicama, ali i na stavovima novinara - kazao je gradonačelnik Dukić. Svečanost su nastupima uljepšali glazbenici Zoran Jelenković te Marina Tomašević, a sve je vodila zadarska glumica Tamara Šoletić. Na svečanosti su uručena posebna priznanja osobama i tvrtkama koje su svojim dugotrajnim radom zadužile zadarski dnevnik, a to su osnivač i prvi glavni urednik Nedjeljko Jusup, fotograf i član redakcije od prvog dana Zvonko Kucelin, potom Tankerska plovidba i OTP banka.

Izvor: Zadarski list / Snimio: Arif SITNICA

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8  bibliobus  vir naslovna8  kamereGRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA