ODRAĐENE RADIONICE U BUDIMPEŠTI I PRAGU, OD DANAS SE VIR PREDSTAVLJA NA LONDONSKOM »WTM« TURISTIČKOM SAJMU

Predstavnici »Vir turizma« i virske Turističke zajednice sudjelovali su na radionicama Sell Croatia u Budimpešti i Pragu. Od danas sudjeluju na londonskom WTM-u, jednom od najvećih i najznačajnijih turističkih sajmova na svijetu.

S današnjim otvorenjem velikog međunarodnog turističkog sajma World Travel Market (WTM) u Londonu (4. – 6. studenoga), službeno su počele promotivne aktivnosti i predstavljanje Hrvatske na sajmovima za 2020. turističku godinu. Kako je dio te priče i otok Vir, na čuvenom londonskom turističkom sajmu u sklopu hrvatske turističke ponude i štanda Zadar region, turizam i ljepote otoka predstavljaju direktor virske Turističke zajednice Srđan Liverić i voditelj Turističke agencije Vir turizam Mate Čulina.

- Planiramo ostvariti kontakte s velikim turoperatorima i drugim predstavnicima turističke djelatnosti u Londonu, uz dobro predstavljanje našeg otoka. Naša su iskustva s ovako značajnih sajmova dosad uvijek bila pozitivna - prenio je Čulina aktivnosti virske agencije prvog dana sajma u britanskoj metropoli. Londonski WTM je jedan od najvažnijih svjetskih turističkih sajmova, na kojemu se uobičajeno okupljaju izlagači iz gotovo 200 nacionalnih turističkih destinacija, pa je na sajmu boravio i ministar turizma Gari Cappelli. Prethodno su voditelj Čulina i direktor Liverić, kao i prošle godine, sudjelovali na radionici Hrvatske turističke zajednice Sell Croatia u Budimpešti u društvu direktorice budimpeštanskog ureda HTZ-a Ivane Herceg. Iako su mađarski turisti ove turističke sezone na Viru među tri najuspješnije nacije po turističkom prometu izraženom noćenjima (167.892), a po dolascima uvjerljivo najbolji (22.098), njihove su dosadašnje brojke ispod razine prošlogodišnje rekordne statistike, i to za 6,1 posto u dolascima te 8,3 posto u noćenjima. Noćenja u prosjeku mađarskih gostiju (7,59) također su – s obzirom na blizinu, potencijal tržišta i činjenicu vlasništva brojnih objekata na otoku – značajno ispod razine slovenskih (15,9), ili njemačkih (12,7).

- Mađari su prošle godine bili veliki hit na našem turističkom tržištu, ali su ove godine u nešto manjem broju ostvarili dolaske i noćenja. Zato smo na radionici HTZ-a posebnu pažnju posvetili našim starim mađarskim partnerima, ali smo pronašli i neke nove kako bi proširiti posao i utjecaj. Potencijal daljnjeg razvoja na mađarskom tržištu svakako postoji - kaže Liverić. Isti je posao odrađen i na radionici u Pragu, gdje su Virani bili u društvu hrvatske veleposlanice Ljiljane Pancirov i direktora HTZ-ovog ureda za Češku i Slovačku Dubravka Miholića. Brojke su u slučaju čeških i, pogotovo, slovačkih gostiju, u stalnom rastu, što su primijetili veleposlanica Pancirov i direktor Miholić.

- Javno smo na radionici pohvaljeni za naše uspješne promotivne aktivnosti u Češkoj i Slovačkoj, koje su najočitije u stalnom rastu brojki, ali i u sve većem broju strateških partnera koji nas prate na tim tržištima - kazao je Čulina, dodavši kako posebnu zahvalu virski turistički djelatnici upućuju voditeljici The Beach apartmana Vlasti Hadacovoj, koja je Viranima bila domaćin u Češkoj, te vlasnicima resorta Sandri i Radeku Dušeku. Slovaci i Česi su po turističkim dolascima i noćenjima četvrto i peto virsko emitivno tržište, uz činjenicu da su Slovaci ovogodišnji rekorderi po rastu turističkih dolazaka (8,8 posto) i noćenja (9,3 posto). Vir je pored toga slovačkim turistima treća najdraža destinacija u Hrvatskoj, odmah nakon Vodica i Crikvenice koji su ostvarili svega nekoliko tisuća noćenja više. Radionice u Budimpešti i Pragu okupile su pored HTZ-ovih i virskih turističkih djelatnika, više od stotinu predstavnika turoperatora i agencija te predstavnika medija.

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8  bibliobus  vir naslovna8  kamere



GRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA