Načelnik Općine Vir Kristijan Kapović najavljuje svoju posljednju kandidaturu na izborima za načelnika

Načelnik Općine Vir Kristijan Kapović najavljuje svoju posljednju kandidaturu na izborima za načelnika Općine Vir, ali i juriš na Županijsku skupštinu sa svojom listom ili koalicijskim savezom:

POTENCIJAL ZA POLITIČKU PROMJENU U ZADRU I ZADARSKOJ ŽUPANIJI POSTOJI VEĆ GODINAMA: NA SVIM IZBORIMA POBJEĐUJU KANDIDATI CENTRA I LIJEVOG CENTRA

Prije nego se na sljedećim lokalnim izborima peti i posljednji put kandidira za načelnika Općine Vir, prvi čovjek otoka Vira Kristijan Kapović najavljuje još jedan politički juriš – prema Županijskoj skupštini – kako bi zaokružio projekte i ciljeve koji će predstavljati punu afirmaciju ove otočne općine u infrastrukturnom, turističkom, socijalnom i kulturnom pogledu. Dok je posljednja virska kandidatura načelnika Kapovića već neko vrijeme poznata i gotova stvar, kandidatura i ciljevi vezani uz Županijsku skupštinu novost su kojom virski načelnik ponovno uzburkava vode u Zadarskoj županiji. Je li zapravo u pitanju kandidatura za župana?

- Ne, jer ne mogu istovremeno biti općinski načelnik i župan, ali sa svojom listom želim osvojiti dovoljan broj mjesta u Županijskoj skupštini kako bi se konačno presložile karte - kaže Kapović, objašnjavajući kako je riječ o političkoj nužnosti.

- Vrijeme je da se politika Zadarske županije počne provoditi ravnomjerno uz uvažavanje doprinosa i zasluga svake pojedine općine. Zadarska županija s oko milijardu i 400 milijuna kuna proračuna ne obavlja svoje funkcije kako treba, i to prvenstveno u školstvu, zdravstvu te prostornom uređenju, da ne spominjem kako su njezini upravni odjeli posljednjih 20 godina postali leglo kriminala i korupcije. Zato izlazim na izbore za Županijsku skupštinu, a hoće li to biti moja nezavisna lista ili neki koalicijski savez, još uvijek je otvoreno pitanje. To ćemo riješiti razgovorima - ističe virski načelnik. Tko bi trebali biti ti sugovornici ili partneri na drugom kraju pregovaračkog stola? Odgovor je ponudio sam Kapović:

- Potencijal za promjenu političkih odnosa u Zadarskoj županiji postoji u kontinuitetu već godinama, a to dokazuju svi nacionalni izbori provedeni u gradu Zadru te na razini Zadarske županije u posljednjih 20 godina. Birači centra i lijevog centra ogromnom su većinom podržali kandidate za premijera: Račana 2000. i Milanovića 2011., odnosno Mesića 2000. i 2005., Josipovića 2010. i sada Milanovića 2020. kao kandidate za predsjednika Republike Hrvatske. Ne zaboravimo, također, kako je najveća šansa za uspjeh opcije centra i lijevog centra na lokalnim izborima u Zadarskoj županiji i gradu Zadru bila kada je svojedobno Romano Meštrović predložio da SDP s partnerima za zadarske čelnike podrži Stanislava Antića, Stanka Banića i Božu Jusupa, ali su na žalost prevagnuli uski stranački interesi i taštine pojedinaca, što je rezultiralo izbornim neuspjehom. Sudjelovao sam aktivno u toj kampanji i podržavao ideju da legendarni zadarski gospodarstvenici Antić, Banić i Jusup budu nositelji koalicije. Tada zbog političke nezrelosti nije uspjelo, ali sada je neko drugo vrijeme te nova prilika za promjene koje svi žele - zaključuje načelnik Vira.

Foto / zadarski.hr

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8  bibliobus  vir naslovna8  kamereGRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA