Pozdrav proljeću i Dan narcisa u subotu na Viru

VIRANI PROMOVIRAJU PREVENCIJU I RANO OTKRIVANJE RAKA DOJKE

Općina Vir i destinacijska menadžment kompanija „Vir turizam“ i ove godine tradicionalnom i humanitarnom manifestacijom „Pozdrav proljeću“ i „Dan narcisa“ obilježavaju prve proljetne dane uz promoviranje prevencije i ranog otkrivanja raka dojke.
Ova jedinstvena manifestacija i javno zdravstvena kampanja koja će se uz malu proljetnu feštu s Ićom Sikirićem održati na Trgu svetog Jurja u subotu 25. ožujka od 10 sati, u sklopu koje Općina Vir svake godine donira sredstva udruzi Europa Donna Hrvatska i zadarskoj Ligi protiv raka, prigoda je i građanima otoka Vira da svojim velikodušnim donacijama pomognu kupnju aparata za interoperativno zračenje.

Dobrovoljnim prilozima uz dobivanje cvijeta narcisa, simbola ove humanitarne akcije koja se u Hrvatskoj organizira od 1997. godine, pomaže se krajnji cilj – provođenje liječenja onkoloških pacijenata s područja Zadarske županije u Općoj bolnici Zadar. Na više prigodno postavljenih štandova dijelit će se cvijeće narcisa i prikupljati potpisi građana, a kao i uvijek, svoj doprinos manifestaciji dat će kuhari i konobari restorana „Kotarina“ s okrjepom za sve i izborom pića.

U protekle tri godine koliko se na Viru obilježava Svjetski dan borbe protiv raka dojke, prikupljeno je oko 17 tisuća kuna donacija građana i 50 tisuća kuna koliko je Općina Vir donirala udruzi Europa Donna Hrvatska i zadarskoj Ligi protiv raka. Prva akcija „Dan narcisa“ u Hrvatskoj održana je 5. travnja 1997. godine u Zagrebu u organizaciji studenata tadašnjeg Fakulteta za defektologiju pod vodstvom dr. Ruže Sabol, a od 22. ožujka 2014. godine i Vir se pridružio sredinama koje obilježavaju „Dan narcisa“.

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8  bibliobus  vir naslovna8  kamereGRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo.fw info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA