Gradnja vodovoda i kanalizacije za Vir, Vrsi, Nin i Privlaku ukupne vrijednosti milijardu kuna – bit će završena do 2024. godine

DIREKTOR PODUZEĆA „VODOVOD VIR“ I NOSITELJ PROJEKTA HRVOJE BAŠIĆ: OVO JE OGROMAN PROJEKT! NEMA VEĆEG ILI ZNAČAJNIJEG NA PODRUČJU ZADARSKE ŽUPANIJE

Od kraja prosinca prošle godine službeno je na Trgovačkom sudu u Zadru potvrđeno pripajanje ninske komunalne tvrtke većem komunalnom poduzeću „Vodovod Vir“, čime je direktor virske tvrtke Hrvoje Bašić promoviran u voditelja projekta izgradnje – ne samo vodovodne i kanalizacijske mreže otoka Vira – već cjelokupnog sustava vode, kanalizacije-odvodnje za Vir, Vrsi, Nin i Privlaku. U konačnom zbroju, ovaj će projekt na području sve četiri jedinice lokalne samouprave sjeverozapadnog dijela zadarske regije s izvedenim radovima koštati više od milijardu kuna, a kako pokriva prostor na kojemu živi 20-ak tisuća stalnih stanovnika te više od 100 tisuća privremenih – to ga čini jednim od najznačajnijih u Republici Hrvatskoj. Ili - svakako najznačajnijim u Zadarskoj županiji.

„Mislim kako ne radimo dobar ili veliki, već – ogroman projekt! Od ovoga na području Zadarske županije nema većeg ili značajnijeg. Svi možemo biti zadovoljni, pogotovo brzinom i tempom njegove realizacije“, kaže direktor Bašić.

Uz radove kojima se stanovnici otoka Vira svakodnevno spajaju na vodovodnu i kanalizacijsku mrežu u naseljima I., II. i III. faze izvođenja projekta, u koji je s dovođenjem vode iz Zadra te podizanjem mreže otoka Vira sa svim pripadajućim objektima vode i odvodnje već uloženo oko 375 milijuna kuna, „Vodovod Vir“ rukovodi projektom izrade i prikupljanja sve potrebne dokumentacije za sufinanciranje iz fondova EU. Odnosno, dokumentacija je već prikupljena i šalje se JASPERS-u na odobrenje na studiju izvodivosti, a nakon toga ide sama aplikacija. Sve to, kaže nam direktor Bašić, bit će gotovo za mjesec i pol.
„Nakon toga se raspisuje natječaj za izvođenje radova i odabiru izvođači“, dodaje. Time će kompletna vodovodna i kanalizacijska mreža otoka Vira sa 107 kilometara vodovodnog i 113 kilometara kanalizacijskog cjevovoda te preostalih 13 crpnih stanica s uređajima podmorskih ispusta te uređajem za pročišćavanje – biti zaokružena priča, a kako će projekt većim dijelom financirati EU, svi radovi moraju biti gotovi do 2024. godine. Pored toga, za 15-ak dana „Vodovod Vir“ će raspisati natječaj za izgradnju vodovodne i kanalizacijske mreže kojom će biti omogućen spoj za dodatnih 500 objekata u naseljima Luka i Miljkovica.

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8  bibliobus  vir naslovna8  kamereGRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo.fw info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA