MINISTAR CAPPELLI VOLI VIR

Djelatnici Vir turizma Mate Čulina i Srđan Liverić na Alpe-Adria turističkom sajmu u Ljubljani održat će prezentaciju otoka Vira

MINISTAR TURIZMA GARI CAPPELLI I DIREKTORICA LJUBLJANSKOG HTZ-a METKA BRADETIĆ VOLE VIR

Šarmu virske turističke ponude, djelatnicima Turističke agencije Vir turizam Mati Čulini i Srđanu Liveriću te štandu Vir turizma, nisu u Ljubljani odoljeli ministar turizma Gari Cappelli i direktorica ureda Hrvatske turističke zajednice u Ljubljani Metka Bradetić. Druženje Virana s ministrom Cappellijem i direktoricom Bradetić dogodilo se na najznačajnijem međunarodnom turističkom sajmu u Ljubljani Alpe-Adria, dan uoči predstavljanja otoka Vira, njegovih ljepota i turističke ponude.
- Ministru Cappelliju darovali smo naše proizvode iz marketinške kampanje I love Vir, upoznali ga s našim aktivnostima te se s njim i direktoricom Bradetić, koja je dugogodišnja prijateljica otoka Vira, ugodno družili - kaže Liverić iz virske destinacijske kompanije, uz napomenu kako je ovogodišnji Alpe-Adria turistički sajam već prvog dana privukao znatno više izlagača i posjetitelja nego ranijih godina. Tematski je posvećen aktivnom turizmu u prirodnom okruženju i kamping gostima koji na destinaciju dolaze kamperima i karavanama, ali i svim ljubiteljima turizma i turističke djelatnosti. Ove godine u ljubljanskom Exhibition and Convention centru sajam Alpe-Adria slavi 30. obljetnicu postojanja, što je u masovnom odazivu, u prvom redu slovenskih posjetitelja, agencija i turoperatora, dobra prilika da se još jednom potvrdi sjajan status koji otok uživa kod sjevernih susjeda.
- Slovenci su naši najznačajniji gosti na Viru, oni ga zaista vole te posjeduju mnoštvo kuća za odmor na otoku. Zato se i mi u Ljubljani osjećamo kao kod kuće - ukazuje Čulina na činjenicu kako su gosti iz Slovenije u 2018. ostvarili najveći broj noćenja među turistima iz inozemstva. Tako je prošle turističke godine na Viru ostvareno čak 280.857 noćenja slovenskih gostiju uz rast 27,5 posto (220.206 u 2017.), dok je turističke dolaske ostvarilo 18.292 turista iz Slovenije, također uz rast od 21,7 posto (u 2017. bilo je 15.037 dolazaka). U apsolutnim brojkama Slovenci su prvi strani gosti po noćenjima s 24,1 posto od svih noćenja stranaca te 11,1 posto od svih noćenja na otoku, dok su po dolascima drugi iza Mađara. U ukupnim dolascima stranaca gosti iz Slovenije sudjelovali su s 16,2 posto, dok su u ukupnom prometu izraženom turističkim dolascima sudjelovali s 11,8 posto. No više od statistike o neraskidivoj vezi Slovenije i Hrvatske, odnosno slovenskih turista i otoka Vira, govore nebrojeni prijateljski odnosi, kao i obiteljske, sportske i kulturne veze koje postoje. Na otoku Viru kuće za odmor tako imaju brojni poznati slovenski sportaši poput nogometnog profesionalca i reprezentativca Slovenije Roberta Berića i jedriličarskog olimpijca Franca Najdiča, dok je slavni skijaški skakač i svjetski prvak Robert Kranjec svoje ljeto i odmor uoči Olimpijskih igara proveo na Viru. S druge strane, jedna od najuzbudljivijih i najekskluzivnijih međunarodnih promocija Vira održana je prije točno tri godine upravo u Sloveniji, kada su spektaklu u ljubljanskom Sheratonu nazočili svi najznačajniji ljubljanski i slovenski predstavnici turizma, gospodarstva i medija.   


Foto: Ministar Cappelli i direktorica Bradetić s Čulinom i Liverićem / Prizori s turističkog sajma u Ljubljani i sa štanda Vir turizma

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8  bibliobus  vir naslovna8  kamereGRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo.fw info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA