VIR SE S »VIRSKOM BICIKLIJADOM« PRIDRUŽIO EUROPSKIM GRADOVIMA KOJI PROMOVIRAJU ZDRAV NAČIN ŽIVOTA

Biciklijada od Zadra do Vira okupila je više od 500 sudionika, a održana je kao podrška i promocija »Europskog tjedna mobilnosti« i kampanje »Krećite se s nama«.

Poneki od biciklista odustali su zbog umora, nekima je puknula guma, a neki su čak i pali ili su umjesto virske rive i okrjepe odabrali laganu vožnju biciklističkim stazama po otoku Viru, no većina od 528 prijavljenih sudionika 27. biciklijade od Zadra do Vira došla je na cilj. Startalo se nešto iza 10 sati na Branimirovoj obali u Zadru, gdje tata Mislav Vrančić i njegov 6,5-godišnji sin Šimun, predškolac u vrtiću, praktički iz stana jednom nogom mogu zakoračiti na startnu liniju biciklijade.

- Redovito nastupam na virskim biciklijadama, ali sam dosad vozio sam. Šimunu je bila velika želja voziti od Zadra do Vira, pa sam napokon popustio i poveo ga. Imam i mlađega 3,5-godišnjeg Mateja koji bi također vozio bicikl, ali je još uvijek premali. Šimun je sada dovoljno velik za vožnju - kaže nam Mislav u kratkom predahu vožnje od Branimira do virske rive. Šimunu je, s druge strane, ovo bio prvi nastup na biciklijadi koja je od svojega prvog izdanja htjela biti – i uspjela – postati obiteljsko okupljanje i druženje.

- Bilo mi je lijepo na početku dok moj prijatelj Toni nije odustao u Diklu, pa mi je onda bilo nešto manje lijepo, ali najljepše je ipak bilo na kraju kada sam došao na cilj - veselio se Šimun uspješno izvršenoj biciklističkoj misiji. Jednaki entuzijazam pokazao je predsjednik Općinskog vijeća Općine Vir Rajko Radović koji je prvo odvozio biciklijadu, a potom se pridružio djelatnicima restorana Kotarina s kojima je biciklistima dijelio porcije pašte u slasnom mesnom šugu.

- Europski je tjedan mobilnosti koji se ove godine obilježava nizom manifestacija s ciljem promoviranja korištenja alternativnih načina prijevoza, kao što su hodanje i vožnja biciklom. Na Viru smo se odavno odlučili razvijati kao cikloturistička i izletnička obiteljska destinacija, tako da smo se s našom biciklijadom rado pridružili onim gradovima i mjestima koji promoviraju zdrave aktivnosti - istaknuo je Radović dodatni razlog okupljanja biciklista i rekreativaca na otoku, a neki su od njih, kao i uvijek, bili najsretniji nakon nagradnog izvlačenja. S obzirom na dvostruku promociju biciklizma i zdravog načina života – destinacijske kompanije Vir turizam koja je organizator biciklijade te tvrtke Zadar Outdoor koja je sudjelovala u kampanji Krećite se s nama – nagrada je bilo više nego inače. Čak 27 kompleta biciklističke opreme u poklon paketima I love Vir otišlo je ruke sretnih sudionika biciklijade, dok je 3.500 kuna vrijedni Mountain Bike ostao na Viru. Dobila ga je Zagrepčanka i virska vikendašica iz naselja Miljkovica Ljiljana Letec, koja je na biciklijadi sudjelovala sa suprugom Grozdanom.

- Na Viru smo četiri godine gdje ljetujemo i iznajmljujemo apartmane. Ova me biciklijada motivirala da vikend provedemo na otoku, jer suprug i ja volimo šetnje i vožnje biciklom. Tjedan je mobilnosti, pa nije dovoljno samo čitati o manifestacijama već aktivno sudjelovati - objašnjava gospođa Ljiljana razloge sudjelovanja na virskoj biciklijadi, pa je bicikl očito došao u prave ruke.

- Odličan je osjećaj, već dugo vremena nisam dobila ništa. Bilo je to pravo iznenađenje kada su pročitali moje ime, a bicikl ću pokloniti sinu. Moram kazati kako je biciklijada od Zadra do Vira prekrasno druženje. Vozili smo cijelim putem s ljudima koje nismo poznavali i lijepo se družili - dodala je dobitnica nagradnog Mountain Bikea. A kompletne biciklističke opreme dobili su: Ivan Čačić, Ana Kandasić, Štefica Miljanović, Grozdan Letec, Aleksander Sekula, Niki Nikić, Snježana Pavić, Vito Korolija, Marija Čular, Ivan Čular, Ivan Lužar, Dominik Brkljača, Bartul Mitrović, Jadranka Fortuna, Marija Seljček, Jörg Kramer, Ivan Serdarušić, Davor Jokšić, Ante Gospić, Mladen Bubić, Ljiljana Ugrinić, Šime Bajlo, Ivan Kerhlanko, Ana Živković, Mia Živković, Zorica Škofić i Toni Premić.

Najznačajniji biciklistički i obiteljski rekreativni događaj u Zadarskoj županiji uspješno su organizirali destinacijska menadžment kompanija Vir turizam s direktoricom Kristinom Perić i event menadžericom Darijom Zrilić, uz tradicionalnu suradnju s Biciklističkim klubom Zadar. Logističku podršku pružila su virska općinska poduzeća Čisti otok, Vir zaštita i Vir održavanje, kao i zadarska Prometna policija i Služba hitne medicinske pomoći. Glavni sponzor bila je Općina Vir koja je utemeljitelj biciklijade Zadar – Vir. Na virskoj rivi svirao je zadarski bend Hot Stuff, a za osvježenje i okrjepu pobrinuli su se djelatnici restorana Kotarina.

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8  bibliobus  vir naslovna8  kamereGRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo.fw info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA