NE POSUSTAJEM NITI NAKON DVA INFARKTA, DNEVNO VOZIM DESETAK KILOMETARA

ŠIME BAJLO. Legendarni zadarski biciklist dobio je komplet biciklističke opreme od poduzeća Vir turizam i klasični model bicikla na poklon od tvrtke Zadar Outdoor.

Veliki biciklistički šampion Šime Bajlo ne posustaje niti u osamdesetoj godini života. Uredno se Bajlo prijavio za virsku biciklijadu te odvozio desetak kilometara, a potom se na Viru pridružio biciklističkoj zabavi i obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti. Kao četverostruki prvak Jugoslavije i sudionik svih značajnih europskih biciklističkih utrka, Bajlo ima samonametnutu obavezu promoviranja biciklizma kao zdravog načina života i životnog stila. U tom naumu, kaže, nisu ga zaustavila niti dva infarkta.

- Uvijek sam spreman dati doprinos ovakvim manifestacijama. Nije to u mojim godinama uvijek lako, ali osjećaj je uvijek dobar. Na Viru se uostalom dobro osjećam - kaže šjor Šime koji je na otok došao u društvu supruge Mirele. Dolazak na otok za gospodina Bajla imao je kontekst odavanja počasti: bio je među onima koji su dobili komplet biciklističke opreme na nagradnom izvlačenju Vir turizma, dok mu je tvrtka Zadar Outdoor poklonila prekrasni klasični model bicikla. U domu Mirele i Šime Bajla bit će na počasnom mjestu, među četrdesetak različitih modela koje ima u vlasništvu.

- Lijepa je, zaista lijepa. Sviđa mi se njezin stil - kaže Bajlo koji je na biciklima prošao milijune kilometara vozeći utrke oko Bugarske, Engleske i Poljske, potom dionicu Berlin-Prag-Varšava, pa utrke oko Tunisa i dijela afričkog kontinenta. Upoznao je sve vodeće bicikliste svoga vremena koji su postali vrhunski biciklistički profesionalci, dok je Bajlo kao reprezentativac Jugoslavije bio amaterski vozač.

- Mnogi su od njih bili amaterski biciklisti, a kasnije su postali velikani biciklizma - ponosan je Bajlo na epohu u kojoj se družio s najvećim biciklistima. Tada je rezultatima i uspjesima stekao slavu kao najveći zadarski, dalmatinski, hrvatski i jugoslavenski šampion.
- Ne posustajem ni sada. Dnevno vozim oko deset kilometara, jer je to jednostavno moj životni stil - poruka je najvećeg zadarskog biciklističkog prvaka.

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8  bibliobus  vir naslovna8  kamereGRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo.fw info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA