U velikom finalu Hrvatske juniorske boćarske lige mladi boćari Svetog Jakova iz Jadranova pobijedili su reprezentacije Dubrovačko-neretvanske županije (17:9)

U velikom finalu Hrvatske juniorske boćarske lige mladi boćari Svetog Jakova iz Jadranova pobijedili su reprezentacije Dubrovačko-neretvanske županije (17:9). Na Vir je došla nikad jača delegacija HBS-a, izbornici reprezentacija i zvijezda hrvatskog boćanja Pero Ćubela.

NEMA BOĆARSKOG SPEKTAKLA AKO NIJE NA VIRU, SVE DRUGO ODRADILI SU SJAJNI MLADI BOĆARI IZ JADRANOVA I DUBROVAČKO-NERETVANSKE ŽUPANIJE

Velika virska noć za boćare Svetog Jakova iz Jadranova obasjana slavljeničkim bakljama: u finalu Hrvatske juniorske boćarske lige crikvenički Sveci u ponedjeljak su pobijedili mlade Gospare iz reprezentacije Dubrovačko-neretvanske županije te doma zasluženo odnijeli manji trajni i veliki prijelazni pehar Hrvatskog boćarskog saveza. Konačnih 17:9 u ligaškom finalu sugerira dominaciju momčadi iz Jadranova, a takav je bio i tijek zbivanja na virskom boćalištu uz Muja. Boćari Svetog Jakova poveli su 5:3 na kraju prve ruke, potom 13:5 nakon što se na zogovima slegla prašina od disciplina tapeta, a onda je u susretu pojedinca početkom treće ruke najbolji igrač finala Lovro Šipek pobijedio najboljeg valjača finala Marka Batinića (13:3), pa je kod ukupnih i nedostižnih 15:7 već moglo početi slavlje.

- Osjećaj je fantastičan. Jednom smo bili četvrti, jednom smo izgubili u finalu, a sada smo napokon uzeli naslov prvaka Hrvatske. Zadovoljan sam kako smo odigrali, jer smo veći dio susreta dominirali. Mislim kako mogu kazati da smo zasluženo pobijedili, bio je užitak igrati u ovom finalu - kazao je MVP finala Šipek. Mladi Lovro vrhunski je odradio posao, a svoj raskošan talent pokazao je i u pobjedama protiv Stijepe Batinića u krugu (23:15) te u brzinskom izbijanju, kada je na drugoj strani stajao Karmelo Vučković (31:25). Šipek je uostalom kadetski i juniorski reprezentativac Hrvatske s medaljom sa Svjetskog prvenstva u Italiji, no daleko od toga kako je Lovro bio jedini nadahnuti boćar u pobjedničkoj momčadi.

Filip Klarić također je reprezentativac Hrvatske s medaljama svjetskog sjaja, također je i dobio sve tri utakmice (pojedinac, brzinsko izbijanje, parovi), a na Prvenstvu Hrvatske nastupio je u finalima svih disciplina. Žarko Jerčinović označen je kao jedan od onih koji dolaze, a bio je bio sjajan osvojivši sedam bodova za svoju momčad (parovi, precizno izbijanje, štafetno izbijanje). Tako su Sveci iz Jadranova na kraju ostali jedina neporažena momčad u ligi, pa je jasno kako je njihov put do uspjeha bio popločan ozbiljnim radom i selekcijom. Naravno, i količinom talenta većom od koncentracije krumpira po kvadratu koje na svojoj virskoj njivi dobiva nenadmašni poljoprivrednik Pere Pavić.

- Kad se dogodi ovakav rezultat, uvijek je veselo i uzbudljivo. Sport donosi puno emocija, a tijekom karijere vodeći ove i druge momke zaista sam doživio puno lijepih trenutaka. Sve smo osvojili, od županijskih do državnih titula, a imali smo i osvajače svjetskih medalja - ističe voditelj mlade boćarske škvadre iz Jadranova Vjekoslav Matetić, ujedno i izbornik U-23 reprezentacije Hrvatske. S druge strane virskih zogova stajali su poraženi boćari iz Dubrovačko-neretvanske županije. Primili su medalje, one srebrne, ali se ne može kazati da su bili tužni. Pokazali su talent i volju, no u prazničnoj večeri na Viru Gospari nisu mogli više. Postali su viceprvaci države.

- Nismo nezadovoljni niti tužni. Dali smo koliko smo mogli u ovom trenutku, a zasluženo nas je pobijedila momčad Svetoga Jakova. Možda je susret mogao krenuti drugim tijekom da smo uzeli bodove u brzinskom izbijanju, jer bi tada izjednačili na 5:5, no tu smo šansu propustili. Iako smo imali još nekoliko prilika kada smo minimalno izgubili utakmice, ipak je pobijedila bolja momčad - džentlmenski je naglasio voditelj reprezentacije Dubrovačko-neretvanske županije Luko Hendić, još jedno veliko ime hrvatskog boćanja koje se pojavilo na virskim zogovima. Na kraju su mladići iz Jadranova visoko podignuli pehar u zrak u znak pobjede i potvrde puta kojim ih vodi izbornik i voditelj Matetić.

- Imamo svjetskog prvaka Karla Šabana i druge osvajače medalja, ranije i višestrukog svjetskog i europskog prvaka Lea Brnića koji je kod nas došao kao mali. Krenuli smo s našom pričom kako bi stvorili jaku bazu mladih boćara, a naši stariji igrači, neki i roditelji te djece, pristali su biti dio te priče. Žrtvovali smo rezultat kako bi dobili školu boćanja, u čemu smo uspjeli. Neke smo utakmice gubili, ali smo dobili mlade igrače koji su stalno sazrijevali u tom procesu. Zato je ovo naš zajednički uspjeh - poručio je Matetić.

Finale na otoku Viru vrhunski je kao domaćin organizirao Boćarski klub Vir s predsjednikom Darkom Bašićem i članovima virskog boćarskog kluba koji su organizacijski i logistički napravili lavovski posao. Sudili su Ivica Bilosnić i Boris Čanković iz Zadra, delegat je bio Željko Sabalić kao predstavnik HBS-a, a nagrade najboljima uručili su predsjednik BK Vir Bašić u ime domaćina i predsjednik Boćarskog saveza Zadarske županije Matej Pešut.

- Znali smo kako ne možemo pogriješiti kada je Viru dodijeljeno domaćinstvo finala Hrvatske juniorske boćarske lige. Vir se puno puta dokazao u organizaciji velikih događaja, što je sada samo potvrdio. Ambijent boćališta je prekrasan, a BK Vir, naš najbolji županijski predstavnik u boćarskim rangovima, više nego uzoran domaćin - dodao je Pešut u ime HBS-a. Pored medalja za obje momčadi i trofeja koje su u Jadranovo ponijeli mladi boćari Svetog Jakova, dijeljenje poklona i nagrada teklo je uz Muja poput slane suze. Tako je priznanja i poklone za organizaciju finala dobio Boćarski klub Vir od krovnog hrvatskog boćarskog saveza i Svetog Jakova iz Jadranova.

- Mislim da smo napravili sve što smo mogli da finale protekne u najboljem redu te da smo svima bili dobri domaćini. Cijeli je događaj protekao u krasnom ugođaju i sportskoj borbi - zaključio je još jednu lijepu virsku boćarsku priču Bašić.

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8      kamere



GRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA