Izbornik Jure Maglić bacio je oko na mlade nade hrvatskog boćanja.

TREBA BITI UPORAN I ŠTO VIŠE MLADIH OKUPLJATI NA SPORTSKA BORILIŠTA

Što je na Viru vidio izbornik seniorske reprezentacije Jure Maglić? Dan i dva dana ranije bio je na završnici seniorskog Prvenstva Hrvatske koju su neočekivano najbolje odradili Puljani. U polufinalu je Pula dobila Maglićev Zrinjevac, pa su u finalu Istrani svoju veliku formu potvrdili i protiv domaćeg Vargona. No na Viru su blistali mladići iz Jadranova.

- Igra je bila zadovoljavajuća, no najbitnije je da imamo juniorsku ligu kako bi se mladi mogli okrenuti sportu. Napredovat će kroz kontinuitet igranja, pa samo treba biti uporan i okupljati što više mladih na svim sportskim borilištima i boćanju. Jedino iz takve značajne mase dolazi kvaliteta. Najgore je kada su mladi prepušteni sami sebi, a imaju previše slobodnog vremena - filozofski je bio raspoložen izbornik Maglić. Kao voditelj Zrinjevca, na otoku je već bio boravio na finalu Kupa Hrvatske, kada njegovi Zelembaći iz poznatog zagrebačkog perivoja nisu imali previše sreće.

- Bio sam nekoliko puta, a posljednji put na završnici Kupa. Vir je prekrasan, a ambijent fenomenalan za boćanje. U ovo doba godine ima i turista kojima je gledanje boćanja nesvakidašnji doživljaj, pa treba organizirati što više ovakvih turnira na Viru i drugim turističkim mjestima. Boćanje je naš tradicionalni sport, pa bi bilo šteta da ga ne populariziramo - poruka je prvog čovjeka seniorske reprezentacije. Na Viru je bio i izbornik ženske reprezentacije Roman Grižančić, pa iako nije bilo boćara u suknjama, ne znači da izbornik nije imao što za vidjeti ili pritefteriti u izborničku bilježnicu.

- Volim doći i vidjeti na djelu mlade boćarske snage, jer je budućnost boćanja u mješovitim selekcijama, pogotovo kada su u pitanju boćari mlađih kategorija. Tu se uvijek može vidjeti i naći neki mladi boćar za kombinaciju s boćaricama - objasnio je Grižančić.

Foto: Izbornik Maglić (desno) u društvu reprezentativca Ćubele

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8      kamere



GRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA