Boćarski internacionalac u dresu talijanskog D.S. Noventa Pero Ćubela borit će se za naslov prvaka Italije, ali je prije toga došao na Vir

VIDIO SAM POTENCIJAL ZA HRVATSKU REPREZENTACIJU

Trebala bi postojati golema rolna papira ili barem malo veći svitak papirusa kako bi se nabrojalo sve što je hrvatski boćarski reprezentativac Pero Ćubela dosad osvojio u svojoj zlatnoj karijeri. Bio je sportaš godine u Hrvatskoj u izboru Sportskih novosti, osvojio četiri naslova prvaka svijeta u mlađim kategorijama te zlato u paru s Rijom Vojković na prvom Svjetskom kupu u preciznom izbijanju. Iako je riječ o ozbiljnim uspjesima, za Ćubelu su možda najupečatljiviji trenuci bila dva osvojena zlata: europsko i mediteransko u talijanskom Allasiju i španjolskoj Tarragoni. Do postolja na Europskom prvenstvu Ćubela je došao u preciznom izbijanju kao član zagrebačkog Zrinjevca, a sada u jednako zelenom dresu D.S. Noventa s bratom Marinom Ćubelom, svjetskim prvakom u disciplini pojedinac, pokušava taj talijanski klub dovesti do naslova prvaka. Iako Talijani kažu Kubela umjesto Ćubela, Pero svejedno jednako precizno izbija.

- Zasad je prvenstvo Italije u prekidu, a nastavit će se najvjerojatnije u rujnu. Drugi smo na tablici s ostvarenim plasmanom u doigravanje, pa ćemo vidjeti što će biti - kaže nam Ćubela naglašavajući kako je trenutno velika razlika između klupskog boćanja u Italiji i domaćeg u Hrvatskoj.

- Talijani u boćanje ulažu puno više. Prije svega, puno je više sponzora u boćanju, a samim time slovenskih ili hrvatskih internacionalaca, pa čak i nekih francuskih boćara koji igraju u talijanskoj ligi. Zato je njihova liga u ovom trenutku najjača u Europi. U Italiji svaki klub, čak i oni na nižim razinama natjecanja, ima svoju dvoranu. One možda nisu na nekom nivou po pitanju dizajna ili čistoće, kao što je to kod nas, ali ih imaju puno više. U Italiji je najvažnije biti prvi - ističe hrvatski boćarski as. Virski boćarski stadion, ili Virbledon kako mu tepaju ljubitelji boćanja, ulazi u red ljepših otvorenih boćališta u Hrvatskoj, a Ćubela ga je upoznao na finalu Kupa Hrvatske.

- Tada sam prvi put bio na Viru. Jako je lijepo boćalište i nalazi se u samom centru mjesta. Puno ljudi prolazi, pa uvijek netko zastane i pogleda boćanje - dodaje hrvatski boćarski internacionalac, koji je zastao i pogledao meč Svetoga Jakova i reprezentacije Dubrovačko-neretvanske županije. Evo što je vidio Ćubela:

- Ima tu mladih koji su potencijal za reprezentaciju. Naravno, nisam na Viru kako bih procjenjivao vrijednosti igrača, jer je tu izbornik koji procjenjuje njihove vrijednosti. Na Viru sam prvenstveno kako bih možda bio poticaj ili motiv mladima da nastave s boćanjem - poručio je Ćubela.

Foto: Izbornik Maglić (lijevo), reprezentativac Ćubela, predsjednik HBS-a Ćurko i predsjednik BSZŽ-a Pešut (desno)

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8      kamere



GRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA