Suradnja Hrvatske pošte i Hrvatske poštanske banke: mirovine stižu na kućne adrese

O B A V I J E S T.

Hrvatska pošta (HP) i Hrvatska poštanska banka (HPB) obavijestili su javnost kako će bez naknade dostaviti mirovinu onim umirovljenicima koji imaju otvoren račun u HPB-u. Kako ne bi izlazili iz svojih domova, umirovljenici koji primaju mirovine preko tekućeg računa Hrvatske poštanske banke svoj novac preko Hrvatske pošte mogu dobiti na kućne adrese bez naknade, stoji dalje u priopćenju.

Zahtjev se može predati na nekoliko načina: pozivom na broj 072 303 304, e-mailom: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , ili obrascem: https://obrasci.posta.hr/isplata (link će biti aktivan od 1. travnja), odnosno izravno u dogovoru s lokalnim poštarom. U obrascu će se, osim svih obveznih polja, naznačiti i iznos za dostavu. Nakon zaprimanja obrasca bilo kojim od spomenutih kanala, Hrvatska pošta načinit će autorizaciju s Hrvatskom poštanskom bankom te će organizirati dostavu novca preko poštara uz pripadajući nalog, navodi se u priopćenju.

Inače, iz Sindikata umirovljenika Hrvatske i Matica umirovljenika Hrvatske zatražili su u utorak žurno pokretanje inicijative da se mirovine dostavljaju poštom kako bi se zaštitili umirovljenici i osiguralo im se preživljavanje u uvjetima izolacije. Na taj problem upozoravaju još od 2014. kada je ukinuta mogućnost dostave mirovine poštom svima koji su od tada umirovljeni te ih sada prima samo osamdesetak tisuća korisnika.

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8      kamere



GRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA